Bardejovskí hokejbalisti štartujú ďalšiu ligovú sezónu

1256x
06. September 2018
Pred štartom novej sezóny 
Štartuje nová sezóna, Bardejov má ciele vysoké 
 
Hokejbalisti HBC Knights Bardejov začiatkom septembra zahájili už svoj 4. rok v Prešovskej hokejbalovej lige, kde pravidelne bojujú o vrchné priečky. Po 2. a 4. mieste z predošlých ročníkov, v tom minulom obsadili bronzový stupienok a v medailovej bilancii im tak chýba už len vytúžené zlato.
 
O tom, ako prebiehala príprava, aké zmeny nastali v kádri a s akými cieľmi vstupuje tím do novej sezóny, sme sa zhovárali s Dominikom Spišákom.
 
Vráťme sa ešte v úvode k minulej sezóne. Prevláda s tretím miestom spokojnosť?
 
S odstupom času asi áno, aj keď si myslím, že sme mohli dosiahnuť viac. Semifinálové zápasy s Vranovom boli veľmi vyrovnané a v ich prospech rozhodli najmä extraligové skúsenosti hráčov. Séria to však bola vynikajúca a radi im to vrátime v nasledujúcej sezóne.
 
Ako vyzerala letná príprava na nasledujúcu sezónu?
 
Keďže hokejbal patrí medzi amatérske športy, je veľmi časovo náročné zorganizovať spoločnú prípravu, zvlášť v lete. Preto sme to riešili prevažne individuálne. Keďže máme v tíme aj hokejistov, tak tí sa pripravovali s hokejovým tímom, ďalšia skupina hráčov mala tréningy s kondičným trénerom a ostatní tak, ako im to povinnosti dovoľovali. Odohrali sme turnaje v Košiciach, vo Vranove a v Prešove, no takmer vždy v inej zostave, všetci spoločne by sme sa mali stretnúť na tréningu až tento týždeň.
 
V Bardejove je veľký problém s ihriskom, to na futbalovom štadióne je v katastrofálnom stave a len vďaka Saleziánom a ich ihrisku máme kde hrávať hokejbal. Snáď sa to v dohľadnej dobe zmení k lepšiemu.
 
Poďme k hráčskemu kádru, nastali v ňom nejaké výrazné zmeny?
 
Neviem či môžeme hovoriť o výrazných zmenách, keďže jadro tímu z predošlých sezón ostalo nezmenené, no každopádne v krátkej histórii klubu ide zrejme o najpočetnejšie pohyby v kádri. Z pracovných dôvodov odišiel brankár Zajac, aj keď ja osobne dúfam, že nie na dlho. Skončil aj Marek Paľo a do Košíc prestúpil reprezentačný obranca Sebo Kaščák.
 
V hre je ešte niekoľko ďalších zaujímavých mien, no nechcem o nich hovoriť, kým nie sú potvrdené 
 
Naopak ako veľkú posilu môžem označiť Dávida Všetečku a káder sme doplnili o mladých chalanov Šinaľa, Hrabčáka a Michnoviča. S Rišom Makarom vytvorí brankársku dvojicu posila z Prešova – Štefan Tóth. Čakáme ešte na doliečenie Duhana a verím, že časom sa k nám pripojí aj Marcel Tipul. V hre je ešte niekoľko ďalších zaujímavých mien, no nechcem o nich hovoriť, kým nie sú potvrdené. Ako som spomínal, v kádri je viacero hokejistov, takže ich účasť v zápasoch sa bude vyvíjať aj od hokejových povinností.
 
Skúsme sa ešte v závere dotknúť cieľov, ktoré máte pre túto sezónu. Chýba už len zlato, bude to jediné, čo tento rok beriete?
 
Ciele sme si nestanovili, pominulé roky sme to takto robili a vypomstilo sa nám to. Vyznie to ako klišé, no pôjdeme od zápasu k zápasu. Chceme mladých chlapcov zapracovať do tímu, stabilizovať zostavu a uvidíme čo z toho na konci sezóny bude. Každý chce vyhrávať, prečo by inak robil šport, ak v ňom nechce byť najlepší? No liga bude tento rok veľmi kvalitná, je v nej 10 tímov, okrem tých z Prešova tu máme Košičanov, Svidník, Vranov a samozrejme Bardejov. Hrať sa bude prakticky po celom regióne, uvidíme reprezentantov a extraligistov, a to je len a len dobre pre rozvoj hokejbalu a pozdvihnutie ligy na ešte vyššiu úroveň. Takže ideme do toho bez konkrétnych cieľov, no reprezentujúc mesto aj značku Knights Bardejov.
(16:44, red)
Dominik Dolhy
07.09.2018 06:51
Zapasy
p. Kovaľ, ja ešte doplním kolegu, že všetky najnovšie informácie môžete nájsť na našej FB stránke: https://www.facebook.com/hbcknightsbardejov/ ..webovej stranke: https://hbcknightsbj.webnode.sk/ ..alebo stranke ligy: http://www.presovska-hokejbalova-liga.estranky.sk/ ...stránky sa snažíme čo najviac aktualizovať a minimálne stále nájdete aktuálny program nasledujúceho kola na stránke ligy.
Knights
06.09.2018 21:01
Knights
Dobrý večer prajem. Minulú sezónu sme odohrali jeden zápas v ramci propagacie hokejbalu. Možno to bude takto aj tento rok. Ale maximálne 1 zapas. Všetky zápasy sú hrané v Prešove.
Majo Kovaľ
06.09.2018 19:06
Fans
Koľko zápasov budete hrať v Bardejove??
Pridať komentár