Krátko o členoch občianskeho združenia Kandelaber

1373x
22. September 2018
Tento článok vyšiel v novinách AHOJ BARDEJOVÍZIE 
Členovia OZ Kandelaber
Občianske združenie Kandelaber
 
Kandelaber, to je Reflektor, PechaKucha Night, Ružový Bicykel, PQB, Bardejovské divadlo, plus ďalšie veci, viditeľné na (konečne funkčnom) webe www.kandelaber.sk. Kandelaber tvorí aktuálne 6 členov, 16 dobrovoľníkov a 7 divadelníkov. Dnes o členoch.
 
Dominik Fotta
 
Dominik je predsedom nášho združenia a jedným z otcov zakladateľov. Má na starosti papierovačky, granty, tabuľky. Účtovníctvo už (našťastie) posunul tete účtovníčke. Zastrešuje festival Ružový Bicykel, podujatia PechaKucha Night Bardejov, a je morálnou oporou moderátora. Vie všetko o všetkých, so všetkými sa vie porozprávať. V civilnom živote projektant a chodiaca reklama na podnikanie, tretí sektor a život v Bardejove. Je katolík, má auto, snúbenicu a býva u rodičov. V Kobylách.
 
Milan Škorupa
 
Milan je ďalším zakladajúcim členom Kandelabru. Spolu s Dominikom vytváral koncept prvých ročníkov Ružového Bicykla, aktuálne rieši najmä hostí na PechaKucha Night. Aj vďaka nemu máme komunitné nástenky na Vinbargu a v Kláštornom parku. Pozná veľa ľudí, má široký prehľad. Ak by ste chceli byť primátorom, Milan by bol dobrý poradca. Založil (najprv web, potom združenie) www.bardejov.travel, ktorého zmyslom je propagácia mesta a regiónu. Má krásne oči a gestikuláciu.V civile robí doktorát na Žilinskej univerzite, venuje sa systémom verejnej dopravy. Momentálne je väčšinu času vo Varšave. Auto nemá, ale snúbenicu áno.
 
Peter Javorík (Pidžej)
 
Pidžej je posledným z troch zakladateľov Kandelabru. Je dvorným grafikom združenia, autorom loga, či plagátov k starším ročníkom Ružového Bicykla, PechaKucha Night a literárneho večera Bod[Ka:]. Keďže má dobrodružný život a veľa povinností, pomaly sa sťahuje z týchto pozícií. Jeho srdcovým projektom je Poster Quadrennial Bardejov (PQB), čo je výstava plagátov z celého sveta, ktorá sa prvý krát uskutočnila v uplynulom roku a bude každé 4 roky. Ak sa netúla po Európe, pôsobí na škole v Krakove, vyhráva grafické súťaže, vymýšľa logá a následne si ich lepí na svoje oranžové autíčko. Má asi 2 metre, takže ho rýchlo identifikujete.
 
Tomáš Dzuruš
 
Tomáš má na starosti všetky výstavy a inštalácie na Ružovom Bicykli. Podieľal sa aj na technických prípravách minuloročného PQB. Vyštudoval sochárstvo, vďaka čomu pozná veľa umelcov naprieč Slovenskom. Okrem toho sa na všetkých podujatiach venuje praktickým záležitostiam: od nosenia stoličiek, cez úpravu priestoru, až po rozkladanie techniky. V civile má krásne vlasy, biele auto a stolársku dielňu. Venuje sa drevovýrobe a reštaurovaniu. Robil napríklad okná v Hrubej bašte – tie ako na ponorke. Ak potrebujete niečo z dreva, Tomáš to vyrobí.
 
Róbert Geci
 
Robo je náš zvukár a technik. Odjakživa nám robil zvuk, neskôr aj video, postupne sa stal členom združenia. Keďže má nahrávacie štúdio, pozná veľa slovenských kapiel, ktoré potom posúva na Ružový Bicykel. Vyzná sa vo všetkých kábloch, reprákoch, krabičkách a mikrofónoch. Na akcii ho nájdete (aj s jeho ofinkou) vždy v prednej línii. Rád cestuje po svete, bežne sa objaví v zime so svojou priateľkou niekde na Havaji. Preto je aj v decembri opálený. Okrem toho sa venuje spomínanému štúdiu, výrobe zvukárskych krabičiek a kandiduje za poslanca mestského zastupiteľstva.
 
Jakub Lenart
 
Jakub je moderátorom našich podujatí. Jeho srdcovým projektom sú diskusné večery Reflektor, ktoré má na starosti. Vyberá hostí, urobí grafiku, odmoderuje, odprevadí na hotel. Gesamtkunstwerk. Taktiež píše infomaily a komunikuje s médiami. Na Ružovom Bicykli má okrem diskusií na starosti workshopy a behanie s megafónom. Mimo združenia pracuje ako architekt a ilustrátor, či dobrovoľník v kaviarni v Hrubej bašte. Býva v Bardejove a je jedným z vedúcich mládeže Cirkvi bratskej. Má rád knihy, filmy, komiksy, a je po uši zamilovaný do manželky Zuzany. Spolu tvoria komiksový projekt Hlemýžď.
(19:45, text a ilustrácie: J. Lenart) 
 
Diskusia
Pridať komentár