Reakcia na článok A. Gmittera - Boj o Šibeňu horu...

3232x
27. September 2018
Reakcia na článok A. Gmittera „Boj o Šibeňu horu...“
Fotografia č. 1 
 
Ako bezpodieloví spoluvlastníci pozemku, cez ktorý vedie cesta k chatám a záhradám Po Šibeňou horou, o ktorom písal vo svojom článku primátorský kandidát Andrej Gmitter, vyjadrujeme svoje stanovisko k jeho nepravdivým tvrdeniam: V článku sa píše, že pri leteckom zameraní pozemkov v lokalite Pod Šibeňou horou v 80tych rokoch malo dôjsť k chybe v zameraní, kedy zmizla pôvodná cesta.
 
Táto otázka patrí úradom, nakoľko my sme zmienený pozemok (aj s prístupovým chodníkom) kúpili až v roku 2002 v takej podobe, v akej je zameraný aj dnes.
 
Pán Gmitter vo svojom článku píše, že sme zablokovali prístup chatárov k svojim nehnuteľnostiam na ceste, ktorá vedie cez náš súkromný pozemok. Nie je to pravda. Ako je vidno na fotografii č. 1, na pozemky sa vlastníci vedia bez problémov dostať, dokonca autami.
 
Na začiatok lokality sme síce umiestnili zákazovú značku, no vlastníci, ich návštevy a taxíky do tejto lokality chodia bez akýchkoľvek obmedzení. Dokonca sem niektorí zablúdia a otáčajú sa. Ide o slepú cestu, ktorá fakticky funguje ako verejná komunikácia.
 
Andrej Gmitter v článku ďalej konštatuje, že zo situácie profitujeme. Realita je však presne opačná. Cestu, o ktorej je reč, sme spevnili sami na vlastné náklady, no využívajú ju všetci vlastníci v lokalite – viď obr. č. 2.
 
Obrázok č. 2 
 
Dokonca sme dvom rodinám poskytli vecné bremeno na prechod. No aj tí vlastníci, ktorí vecné bremeno prechodu nemajú, sa v tomto priestore bez problémov pohybujú. Náklady na údržbu cesty nám však okrem jedného suseda nikto iný nepreplatil. Nehovoriac o tom, že aj za tú cestu platíme daň. Ako teda profitujeme?
 
Pán Gmitter ďalej uvádza, že sme postavili plot pozostávajúci z ťažkých kvetináčov (pôvodne sme plánovali pletivo, ale z toho sme upustili), ktorý zatarasil cestu.
 
No ako je vidieť na prvej fotografii, zmienený plot vymedzuje len priestor na parkovanie, nachádza sa výlučne na našom pozemku, a netarasí žiaden prístup, čo je ďalšie klamstvo pána Gmittera.
 
Následne pán Gmitter spochybňuje stavebné konanie pri výstavbe našej chaty. O pochybeniach pri stavebnom konaní nemáme vedomosť, a je potrebné smerovať tieto otázky na stavebný úrad. Fakt je ten, že pán Gmitter vyrobil kauzu, ktorá vlastne ani neexistuje.
 
Nielen že sa o cestu staráme na svoje náklady, ale cesta je absolútne voľná a priechodná, a vždy bola. Naozaj nemáme vedomosť, že by bol niekto poškodený na svojich právach, čo sa týka prístupu k nehnuteľnostiam.
 
Obrázok č. 3 
 
Nevieme o akomkoľvek protiprávnom konaní, o ktorom pán Gmitter píše. Vec sa snažíme riešiť aj my už dlhodobo. Naposledy sme listom z 18. júla 2018 ponúkli mestu časť našej parcely pod cestou na predaj, aby sa z nej mohla urobiť verejná komunikácia (viď sken listu na obr. č. 3).
 
Ak pán Gmitter tvrdí, že mesto zadalo spracovanie znaleckého posudku, je to len dobrá správa, lebo my sme od mesta doteraz žiadnu odpoveď nedostali. Pán Gmitter vie, že to čo napísal nie je pravda. Aj preto zverejnil predmetný článok ako platenú reklamu svojej kampane. Nedal ho novinárom na zverejnenie ako bežnú reportáž. Lebo vie, že novinár by sa prišiel pred publikovaním pozrieť priamo na tvár miesta, a ten článok by vyzeral inak.
(20:41, Milan a Nina Pilipovi)
 
Peter Gajdár
04.10.2018 19:12
Šibena hora
Dobrý deň, okrem zákazovej značky a vyrúbaných storočných stromov, presne takých, ako tú lipu, čo ste ju nestihli zrezať sa v podstate nič nezmenilo. Skúste čitateľom vysvetliť koľko ich bolo po oboch stranách cesty. Podľa našich informácií ste mali súhlas na spílenie len dvoch stromov, a to len po vašej strane cesty. Tie na druhej strane cesty rástli na susednej parcele. Aj teraz doporučujete vedeniu mesta, aby cestu nasmerovali cez ňu a tá na parcelu č. CKN 2826/1 + 4 ďalšie parcely. Z cudzieho predsa krv netečie. Podľa smerného územného plánu z roku 2007 cesta vedie v starej trase zlikvidovanej a terajšej cesty. A vy ako poslanec mesta a člen komisie výstavby územného plánu, rozvoja mesta a jeho časti pre Vašu nečinnosť už tam dávno nemáte čo hľadať a nie ešte kandidovať na primátora.
Stanislav Gajdar
01.10.2018 14:26
Šibena hora
Dobry den, som rad, ze p. Pilipova zareagovala na hore uvedeny clanok. K jej vyjadreniu uvadzam,ze na 1 fotografii je jasne dokazane , ze rozsirenie cesty bolo okrem ineho vykonane aj na casti parcely c.2826/21 a 2825/2 ktorych som spoluvlastnikom. Neviem o tom aby som dal suhlas na rozsirenie cesty, taktiez s fotografii z roku 2009 je zrejme ze rozsirenie bolo vykonane po pravej strane a zaroven boli odstranene stromy /priblizne 80 rocne z parcely 2826/21 a 2825/2. Opet bez nasho suhlasu. Suhlasim s Vami ze cesta tam bola je a bude, avsak tento protipravny stav je nutne riesit a to mohol Vas syn vyriesit rozumnou cestou, co sa nestalo, TO JE MOJE sa Vam teraz vracia. Je to iste ,ako ked kupite ojazdenene auto a zisti sa ze bolo odcudzene, auto sa musi vratit povodnemu vlastnikovi, ine riesenie nieje.
Pilipová Nina
28.09.2018 16:15
Odpoveď na reakcie k článku
Áno cesta tam bola na jeden konský povoz. Keď si sused ťahal inžinierke siete potreboval od nás povolenie.Tým pádom,že bager robil výkopové práce cesta sa rozšírila.Je to teraz na prístup aj z nákladným vozidlom.My sme na vlastné náklady cestu zhutňovali niekoľko krát.Nikto cestu nezrušil,stále je na tom istom mieste.My sme pozemok aj s cestou kúpili v roku 2002 a platíme zaň dane.Ak niekto v minulosti zlé zameral,smerujte svoju nespokojnosť týmto smerom.
Stanislav Gajdar
28.09.2018 10:07
Šibena hora
Dobry den, p. Sokolova ma absolutne pravdu list napisali vlastnici nehnutelnosti na Sibenej hore. Jedine p. Gmiter s oslovenych kandidatov na prmatora mal zaujem o riesenie problemov obcanom mesta Bardejov. Sucastne vedenie vie o tomto probleme min. 2 roky avsak kona len pod natlakom poskodenych, a doposial neurobilo vo veci nic. Vzhladom k tomu ze nie som obcan mesta Bardejov, volby ma nezujimaju. Zaujima ma len riesenie uvedeneho problemu. Cesta tam bola za mojho deda, otca a nie je mozne cestu len tak zrusit. Viac k pripadu nabuduce.
Marta Sokolová
27.09.2018 22:45
info
Pekný večer, skúste dobre čítať, list o problémoch na Šibenej hore nepísal p. Gmitter, jemu ten list bol iba doručený dotknutými zahradkármi. Všetko ste prekrútili.P.Gmitter nič nepíše a nekonštatuje v liste, lebo nie je autorom listu.
Pridať komentár