Prvenstvo pre Bardejov, prišli autori z 37 krajín z celého sveta

414x
02. Október 2018
Bašta hostí významnú výstavu
Videoreportáž 
 
V priestoroch kultúrno-komunitného centra Bašta prebieha výstava plagátov pod názvom 1917 – 2017 alebo sto rokov od októbrovej revolúcie. Koná sa pri príležitosti stého výročia Ruskej revolúcie.
 
Na päťsto plagátoch je vystavený Lenin a témy súvisiace so spomienkou na ruskú revolúciu. Bardejov je v poradí ďalším mestom, kde táto zaujímavá výstava prebieha, no na žiadnej nebolo také veľké množstvo vystavených diel.
 
Prvenstvo však Bardejovu patrí tým, že organizátori dokázali vytvoriť knihu, v ktorej je všetkých 500 plagátov. Práve ruský kurátor Sergej Serov dal pred dvomi rokmi výzvu a oslovil svetových grafikov i plagátistov, aby vytvorili plagáty práve na túto tému.
 
Pozrite si bohatú fotogalériu:
 
Celkovo sa prihlásili stovky autorov, z ktorých Sergej Serov vybral tie najlepšie a výsledná päťstovka plagátov je prezentovaná v Bardejove.
 
Spolu na Hornom Šariši vystavuje viac ako 440 autorov z tridsiatich siedmych krajín z celého sveta. Kultúrno-komunitné centrum Bašta v metropole Horného Šariša je ideálnym miestom na podobné prezentácie. Veď aj minulý rok sa v ňom uskutočnila podobná výstava. Celá výstava na niekoľkých poschodiach je širokej verejnosti prístupná až do konca októbra.
(19:27, M. Baranová)
Diskusia
Pridať komentár