Ámosáčik obhájil druhé miesto a získal Cenu za najlepšiu titulku

795x
03. Október 2018
Skvelé druhé mieste
 
Vo 4. ročníku súťaže školských časopisov základných škôl Prešovského a Košického kraja Podtatranský školák sa náš školský časopis Ámosáčik umiestnil na 2. mieste a okrem toho prevzal Cenu za najlepšiu titulnú stranu.
 
Patronát nad touto súťažou prevzala Veronika Fitzeková – hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja, ktorá súťaž zhodnotila takto.
 
„Už to nie je len o nejakých slohoch, výsledkoch súťaží, ale časopisy naozaj mapujú život na škole, robia ankety, rozhovory, reportáže a podobne. Deti by určite mali tvoriť školské časopisy, pretože je to príprava na život.
 
Mali by si všímať veci, čo sa okolo nich dejú, aby sa naučili vytvoriť si na ne názor, aby sa naučili priniesť o niečom informáciu, zaujať postoj, stanovisko, aby sa naučili komunikovať s verejnosťou, učiteľmi i spolužiakmi.“
 
Porota v zložení: V. Fitzeková, I. Janigová, redaktorka TASR, A. Hudecová, V. Labuda z reklamného grafického štúdia VL Grafik hodnotili šesť kategórií: obsah, štylistiku a náročnosť, grafiku, fotografie, titulku a kreativitu.
 
Redaktorom nášho časopisu blahoželáme a prajeme im veľa dobrých nápadov.
(16:18, ZŠ Komenského 23)
Diskusia
Pridať komentár