V šarišskom derby si súperi body delili

1257x
08. Október 2018
Bardejov znova s remízou 
 
V 12. kole druhej ligy sa konalo šarišské derby. Prešov a Bardejov si po remíze 1:1 body podelili. Futbalisti Prešova sa mohli ujať vedenia hneď v 2. minúte. Lopta sa dostala za obranu k voľnému Adriánovi Leškovi, ktorý sám pred brankárom mieril vedľa ľavej žrdi.
 
Defenzíva Bardejova chybovala aj v 21. minúte. Hošek sa uvoľnil a osamotene išiel na brankára. Loptu poslal oblúčikom ponad vybehnutého Čikoša-Pavlička, no tento pokus skončil mimo brány. O dve minúty neskôr kopali domáci priamy kop. Keresteš loptu odcentroval do malého vápna, kde bol Hošek. Prešovský útočník loptu nakopol, hosťujúci gólman ju však skrotil.
 
V úvode zápasu bolo tempo hry svižné, potom sa ale začalo znižovalo. Väčšia aktivita však bola počas celého prvého dejstva na prešovskej strane.
 
Domáci vstúpili dobre do druhého dejstva a dali rýchly gól. V 48. minúte poslal Keresteš center z priameho kopu do šestnástky, po ktorom si obranca hostí Šuľa loptu zrazil do vlastnej brány – 0:1.
 
V 55. minúte prvýkrát vpredu pohrozil Partizán. Po rohovom kope Santos hlavičkoval nad. Hneď potom sa hra dostala na opačnú stranu. Šimko nebezpečne odcentroval do šestnástky. Loptu vpáde chcel posunúť do brány Micherda, pred neho sa však dostal obranca hostí, ktorý zachránil svoj tím a loptu zblokoval na roh.
 
V 73. minúte skóroval Bardejov. Po priamom kope hlavičkoval do brány Šuľa – 1:1. Futbalisti Partizána dohrávali duel o jedného menej. Santos bol v 77. minúte vylúčený po druhej žltej karte.
 
Zeleno-bieli v závere z početnej prevahy gól nevyťažili a tak už ďalší gól nepadol. Zeleno-bieli boli v zápase lepším mužstvom. S Partizánom Bardejov však len remizovali 1:1 a po stretnutí boli ďaleko od spokojnosti.
 
„Aktivita bola na našej strane, v prvom polčase sme mali tri tutové šance a my zasa nedáme gól, potom sa trápime a stále je to slabé. Máme na to, aby sme už konečne ukazovali lepšie výsledky. V tabuľke patríme vyššie, ale dnes to bol podľa mňa slabší výkon. Sú to stratené dva body,“ krútil hlavou Prešovčan Ján Dzurík.
 
Prešovský obranca: Loptu som čuchol ja
 
Tatran skóroval na začiatku druhého polčasu. Rýchly gól padol po centri z priameho kopu. Pred bránou bola lopta tečovaná. Najviac sa tešil Ján Dzurík, nakoniec bol prvý gól v stretnutí pripísaný ako vlastný Bardejovčanovi Šuľovi. „Loptu som čuchol a už neviem čo sa dialo za mnou, loptu som potom videl v bráne. Vraj, že to bol vlastný gól,“ opísal situáciu obranca Dzurík.
 
„Koňare“ jednogólové vedenie neudržali. V 73. minúte Erik Šuľa napravil svoju chybu a Prešovu strelil vyrovnávajúci gól. Tatran hral v početnej výhode od 77. minúty, no druhý gól už nepridal.
 
„Tutové príležitosti sme mali na začiatku zápasu. Ide práve o to, že k dispozícii bol celý duel na to, aby sme si vytvorili ďalšie šance. Aj keď sme hrali o jedného viac, také veľké možnosti už neprišli a celkovo bolo podľa mňa v tomto zápase málo šancí.“
 
Špecifické derby pre Katonu Po mesiaci pauzy zavinenej zranením sa v zostave Bardejovčanov opäť objavil Peter Katona. 29-ročný futbalista sa vrátil na trávnik práve v zápase proti Tatranu. Pre odchovanca „koňarov“ išlo o špecifické derby, v ktorom bol prvýkrát na opačnej strane, hral proti Prešovu.
 
„Stretnutie pre mňa malo špeciálnu príchuť, v prešovskom klube som prežil dvadsať rokov. Pred zápasom som to trošku vnímal, ale potom zo mňa všetko opadlo a duel som bral ako každý iný,“ povedal Peter Katona. K samotnému výsledku dodal: „Potrebovali sme bodovať, lebo v tabuľke na tom nie sme najlepšie. Pred každým zápasom si musíme veriť a zbierať body. Verili sme si aj proti Prešovu.“
 
Hlasy trénerov
 
Anton Mišovec, tréner 1. FC Tatran Prešov: „Pre nás je to strata dvoch bodov. V prvom polčase sme mohli rozhodnúť zápas z dvoch veľkých šancí. Možnosti sme mali po zlej súperovej rozohrávke alebo z toho, že Hošek bránu prestrelil. Išlo o gólové veci, ktoré sa majú premeniť a kvalitný hráč ich premení. Na začiatku druhého polčasu som urobil v zostave dve zmeny. Cieľom bolo oživiť hru, čo sa nám podarilo. Po dobre kopnutej štandardke sme išli do vedenia, ale súperovu štandardnú situáciu sme zle vyriešili. Priamemu kopu, po ktorom sme inkasovali, predchádzal zbytočný prvok v našej hre. Chceli sme zachrániť loptu, ktorá išla do outu, a potom náš hráč fauloval. Zápas sme si pokazili sami, musíme ďalej pracovať.“
 
Roman Berta, tréner Partizána Bardejov: „Do Stropkova sme prišli s tým, že chceme eliminovať hru súpera. V lete prišli štyria hráči z Prešova do Bardejova, vedeli sme o súperových pozitívach aj nedostatkoch. V prvom polčase sme chceli byť aktívnejší, podržať loptu, čo sa nám proti vetru nedarilo. Domáci boli podstatne aktívnejší, po našich hrubých chybách si vypracovali šance. V druhom polčase bola naša hra vpredu lepšia, na lopte sme boli aktívnejší. Dostali sme ale gól hneď po príchode zo šatní, čo veľmi dobre nepôsobí na žiadne mužstvo, no podarilo sa nám vyrovnať. Remízu sme udržali aj o jedného menej.“
 
1. FC Tatran Prešov – Partizán Bardejov 1:1 (0:0)
Góly: 48. Šuľa (vlastný) – 73. Šuľa
Prešovčania nastúpili v tejto zostave: Lukáč – Petko, Luberda (K), Dzurík, Šimko (85. Bartek) – Micherda, Keresteš, A. Leško, Kačala (46. Kraľovič) – Maník, Hošek (46. Micovčák).
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Čikoš-Pavličko - Šuľa, Berežný, Rocheu, Belunek, Santos, Stachura (67. Staško), Siwahla (87. Sarki), Milunović (67. Lipták), Katona, Haladej
(9:52, 1fctatran.sk/Miroslava Baranová, foto: 1fctatran.sk) 
Diskusia
Pridať komentár