Do Bardejova zavítala majstrovská Trnava, s prehľadom postúpila do ďalšieho kola

2499x
11. Október 2018
Bardejov na majstra Slovenska nestačil 
Bardejovčania (v červenom) na protivníka nestačili 
 
V štvrtom kole Slovenského pohára nastúpili futbalisti Partizána Bardejov proti aktuálnemu majstrovi a účastníkovi Európskej ligy, celku Spartak Trnava. Hostia boli v tomto dueli jasným favoritom, čo napokon aj potvrdili a s prehľadom postúpili do ďalšej fázy pohára.
 
Od úvodného hvizdu mali viac z hry Trnavčania, ktorí mali loptu častejšie na kopačkách, no do streleckých príležitosti sa nedostávali. Prvú vážnejšiu šancu si vypracovali v 21. minúte a hneď bol z toho otvárací gól – Dangubić vystrelil priamo na bránku a domáci gólman Čikoš-Pavličko ostal bezmocný.
 
 Videoreportáž
 
V zvyšnom priebehu prvého polčasu sa hralo prevažne v strede ihriska a viac ako dvetisíc divákov už ďalší gól nevidelo. Nástup do druhého dejstva vyšiel hosťom a Dangubić zvyšoval na rozdiel dvoch gólov v 49. minúte. Hetrik zavŕšil šesť minút po hodine hry a o víťazovi bolo rozhodnuté.
 
V závere zápasu sa ešte Partizán snažil streliť aspoň čestný gól, no do otvorenej obrany sa hostia dvakrát ľahko dostali a dokázali streliť ešte dva góly. Partizán Bardejov tak po prehre 0:5 vypadol z tohto sezónnej edície Slovenského pohára.
 
Povedali po zápase 
 
Samotný duel okomentoval tréner Bardejova Roman Berta nasledovne. „Prvý polčas bol z našej strany podstatne taktickejší, ako ten druhý. Dostali sme síce jeden gól po prvej strele súpera na našu bránu. Za prvý polčas raz trafili bránu, aj to bol gól.
 
V druhom polčase sme si cez prestávku povedali, čo chceme hrať, aby sme súpera trošku viac napádali a trošku viac dostali pod nejaký tlak a vytvorili si šancu na vyrovnanie. No hneď v 48. minúte sme dostali gól na 2:0, čo nás vrátilo späť. Chýbala nám väčšia medzihra a keď sme sa dostali do priestoru pokutového územia, alebo sme si vytvorili nejaké šance, tak sme netrafili bránu, čo je najväčšia slabina tohto mužstva. Tým pádom ťažko môžete dať gól, keď si aj vypracujete šance a netrafíte bránu. Hráči boli počas zápasu, hlavne v druhom polčase, už dosť zakríknutí, čo sa svojim spôsobom prejavilo v závere, kde sme po taktických chybách celej defenzívy dostali zbytočné góly.“
 
Asistent trénera Trnavy Michal Ščasný zápas videl takto. „Teší nás, že sme postúpili. Vyzerá, že hladko, aj keď prvý polčas bol ťažší, lebo súper z nižšej súťaže stále dobre bráni, ale hovorím, prvý ťažký polčas, hlavne terén, skákala lopta, nedalo sa hrať rýchlejšie. Trošku nám chýbal pohyb, hlavne hore od podhrotového útočníka. V druhom polčase nám vyšlo skoro všetko, čo sme vystrelili na bránu a hladko sme vyhrali 5:0. Išli sme po víťazstvo, chceli sme postúpiť, urobili sme pre to úplne všetko. Každá výhra je dobrá pre psychiku, ale zase ďalší zápas v lige proti Senici bude iný.“
 
Pozrite si bohatú fotogalériu:
 
Zápas štvrtého kola Slovenského pohára zhodnotil aj kapitán Bardejova Marko Milunović a hosťujúci Erik Grendel. „Zápas bol veľmi ťažký, lebo Trnava je mužstvo, ktoré hrá veľmi pekný futbal a dokázali to aj tu. Je to minuloročný víťaz Fortuna ligy a reprezentujú Slovensko, ako jediný postúpili do Európy. My sme sa snažili. Prvý polčas sme hrali celkom dobre, mali sme aj zopár striel, mali sme šance, bohužiaľ, oni z jednej strely dali gól. Potom v druhom polčase nám chýbala sila.
 
Máme náročný víkend. Samozrejme, že aj oni. Ale oni sú ligové mužstvo. Nemám na to žiadne výhovorky, ale bohužiaľ. Zdá sa mi, že sme mali 6-7 striel, ale súper dal gól. My sme mali nejaké šance, možno nie ako oni, ale sme ich nepremenili. Takže musíme pracovať na tom. Ale samozrejme, ja si myslím, že to nie je hanba, že sme celkom dobre zahrali. Ale bohužiaľ, je to ligové mužstvo, v podstate najlepšie mužstvo na Slovensku,“ povedal Marko Milunović.
 
„Splnili sme cieľ, s ktorým sme tu dnes išli. Dôležite je tiež, že sa nikto nezranil, pretože aj tak nás je už dosť málo, posledné obdobie je náročné, keďže máme veľa zápasov v nohách, ale je dobre, že sme to zvládli a môžeme v pokoji popracovať celú reprezentačnú prestávku. Je to dobrý impulz po nezdaroch, ktoré sme mali, aj v lige predtým, aj prehra na Fenerbachce. Teraz dve víťazstvá po sebe a dúfam, že sme naštartovali novú sériu. Vedeli sme, že Bardejov má húževnatý tím, ktorý bude dobre brániť a chcieť nám nejakým spôsobom ublížiť zo štandardných situácii alebo z brejkových. Na to sme si dali pozor, využili sme naše situácie, ktoré prišli a myslím, že to bol dobrý tréningový zápas,“ povedal hráč Trnavy Erik Grendel a dodal. „Chceme poďakovať za útulné prostredie, ktoré nám tu vytvorili Bardejovčania a verím, že sa im bude dariť v druhej lige.“
 
Najbližšie sa Bardejov predstaví v rámci trinásteho kola druhej ligy na domácom štadióne, keď v nedeľu 14.10. bude hostiť lídra tabuľky, celok Skalice.
(19:05, j, L. Urbán)
 
Diskusia
Pridať komentár