Peru – Bolívia – Čile v Bardejove

664x
13. Október 2018
Výstava fotografií: Peru – Bolívia – Čile
Fotografie vystavuje Milan Kuruc 
 
Bezprostrednosť obyvateľov, temperament či pestrosť farieb a vôni, aj to je Latinská Amerika. Začiatkom októbra sa v priestoroch Výstavnej siene Okresnej knižnice D. Gutgesela v Bardejove konala výpravná vernisáž fotografií do krajín Peru, Bolívia a Čile.
 
Autorom je amatérsky fotograf a cestovateľ, Ing. Milan Kuruc, ktorý precestoval veľkú časť sveta a svoje zážitky ponúka nie len cez fotografie, ale rovnako aj cez cestopisné knihy.
 
Výstava prebieha v knižnici 
 
Samotná vernisáž bola o to cennejšia, že sám autor predstavil svoju prácu a svojimi slovami sa snažil zachytiť detaily každej fotografie. Návštevníci vernisáže tak mali možnosť cez výpovede autora zažiť atmosféru takých miest, ako je peruánske Machu Picchu, alebo soľná púšť Salar de Uyuni v Bolívii.
 
Takýto výklad zanieteného cestovateľa, akým je pán Kuruc, určite nadchol a inšpiroval každého účastníka vykročiť a cestovať po jeho šľapajach a splniť si tak možný sen, akým je Latinská Amerika.
 
Autor ponúka svoj pohľad na život v krajinách Latinskej Ameriky 
 
Samotný autor priznal aj tú skutočnosť, že nemohol vystaviť všetky svoje fotografie a tvrdil, že ich ani nikdy nezverejní. Táto výstava autorových fotografií, ktorá potrvá do konca októbra, nie je jeho prvá v Bardejove a veríme, že ani posledná.
 
A už teraz sa môžu Bardejovčania určite tešiť, že budú môcť vidieť a zažiť atmosféru ďalšieho kúska sveta cez výpravné a autentické zábery, ktoré svojim fotoaparátom zachytáva samotný autor.
(M. Balaščák, Okresná knižnica DG v Bardejove)
Diskusia
Pridať komentár