V zápase sezóny Bardejovčanky porazili Slovan Bratislavu, keď o výhre rozhodla v samom závere Tejová

4975x
20. Október 2018
Skvelý zápas vyšiel lepšie Bardejovu
Radosť futbalistiek po skončení zápasu 
 
Šláger celej jesennej časti prvej futbalovej ligy žien sa odohral v Bardejove. Domáce Partizánky v ňom hostili celok z Bratislavy. Doposiaľ ani jedno družstvo neprehralo – slovanistky vyhrali všetkých sedem zápasov, hornošarišanky šesť krát zvíťazili a jedno stretnutie remizovali. Práve tento duel mal veľa napovedať v boji o majstrovský titul. Ak by v zápase vyhrali domáce alebo by sa stretnutie skončilo remízou, v ďalších kolách by bolo všetko otvorené.
 
Od úvodného hvizdu sa na hlavnom štadióne Partizána Bardejov hral atraktívny futbal zo strany na stranu. Početné publikum (430 divákov) domáce hráčky znova hnalo dopredu. V desiatej minúte sa do prvej nebezpečnej príležitosti dostali hostky, no domáca gólmanka Solárová bola pozorná. O tri minúty bolo rušno na druhej strane – Havranová potiahla loptu, obišla dve hráčky súpera a v pokutovom území bola faulovaná – penaltu premenila Dimitrijević a poslala Bardejov do vedenia. V ďalších minútach sa šance striedali na oboch stranách, no vyloženejšiu si nevypracoval ani jeden celok. Po jednom z rohových kopov domácich hlavička Havranovej letela len niekoľko centimetrov nad brvno. Prvý polčas už ďalší gól nepriniesol.
 
Po zmene strán hostky prestriedali a zvýšili aktivitu. Domáce však pozorne bránili a snažili sa vyrážať do rýchlych útokov. V celom zápase však oba kolektívy dobre bránili a nechceli urobiť chybu. Tá napokon prišla po hodine hry, keď si domáce obrankyne nerozumeli a Koleničková vyrovnala.
 
V nasledujúcich minútach mali viac z hry hostky, no do väčších šancí sa nedostali. Ak aj prišli strely, Solárová ich kryla. V záverečných minútach sa snažili obe družstvá strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Partizánky hnané divákmi mierili nepresne. Nasledovali dve nebezpečné strely z priameho kopu, no tie neohrozili bránku Slovana. Keď sa už zdalo, že sa duel skončí spravodlivou remízou, udrela domáca Tejová, ktorá prudkou strelou pod brvno rozhodla o nesmierne dôležitom víťazstve Bardejova. Partizánky po tejto tesnej výhre poskočili na čelo tabuľky a ak zvládnu záverečný ligový zápas proti Ružomberku, zimovať budú na prvom mieste.
 
Pozrite si bohatú fotogalériu:
 
Hrdinkou duelu bola mladá Tejová, ktorá exportnou strelou z hranice šestnástky zaistila tri body pre Bardejov. „Do zápasu sme išli s cieľom vyhrať, ale vedeli sme, že to nebude ľahké, nakoľko Slovan má svoju kvalitu. Verili sme si a už od rána bolo na nás vidno, že sa na ten zápas tešíme. Pripravovali sme sa ako na každý iný duel. V piatok po tréningu sme všetky spolu išli mimo mesta na predzápasové sústredenie. Prvý polčas bol viac bojovný ako ten druhý, v ktorom sme sa aj my aj Slovan snažili viac hrať futbal. Publikum bolo skvelé, bolo počuť ako nás povzbudzujú, ako aj naši fanúšikovia a to nás hnalo dopredu,“ okomentovala duel Tejová.
 
Po návrate z poľského Tarnova si miesto jednotky v bráne drží Solárová. Kolektív sa na ňu spolieha a vyrovnanými výkonmi svoje spoluhráčky drží nad vodou. „Do duelu sme šli s plným nasadením a s tým vedomím, že tento zápas musíme vyhrať. Povedali sme si pokyny pred zápasom, ktoré musíme dodržať na ihrisku, čo sa nám aj podarilo. Oba polčasy boli bojovné z oboch strán. Veľa súbojov bolo v strede ihriska a taktiež aj veľa faulov. Vyťažili sme z toho a dali sme góly. Publikum bolo fascinujúce, cítila som podporu od divákov a taktiež aj od fanklubu. Ďakujeme všetkým, ktorí nás prišli podporiť,“ povedala brankárka Solárová.
 
Hlasy trénerov 
 
Hosťujúci tréner Martin Masaryk duel ohodnotil takto. „Do Bardejova sme prišli pre tri body, ako do každého jedného zápasu a ku každému inému súperovi. Z nášho pohľadu bol prvý polčas veľmi zlý. Absolútne sme sa nedostali do zápasu, dievčatá neplnili tie veci, ktoré sme od nich vyžadovali. Prehrávali sme po prvom polčase. Do druhého polčasu sme chceli vstúpiť aktívnejšie, to sa nám podarilo, vyrovnali sme a k záveru zápasu sa vyjadrovať ešte dnes nebudem. Prišlo množstvo divákov, myslím si, že zápas sa im páčil."
 
Domáci lodivod Ľubomír Čekan stretnutie videl takto. „Zase sa ukázalo, že sú to najlepšie tímy na Slovensku. Bola veľmi dobrá atmosféra. Bola aj dobrá návšteva, prišlo okolo 500 divákov, ktorí nás naozaj povzbudzovali do poslednej chvíle a myslím si, že aj toto pomohlo dievčatám k tomu, že sme v závere jednoducho ten zápas zvládli. Do zápasu sme išli s tým, že sme chceli hrať na rýchle brejky, chceli sme vyhrávať osobné súboje a dievčatá to jednoducho splnili, čo sa odzrkadlilo aj prvým gólom, kde Monika Havranová tú svoju dravosť ukázala a dokázala preniknúť do pokutového územia, kde ju museli zastaviť nedovoleným spôsobom. Trošku ma možno mrzí, že Slovan čo mal čisté šance, tak sme ich dokázali odvrátiť a nakoniec po nejakom nedorozumení našich stoperiek Slovan dokázal vyrovnať, ale klobúk dole pred dievčatami, že ten záver sme zvládli tak ako sme zvládli a stále žijeme o ten titul a pre nás je to veľmi dobre."
 
Partizán Bardejov – ŠK Slovan Bratislava 2:1 (1:0)
Góly: 14. Dimitrijević (pen.), 90. Tejová – 62. Koleničková
Bardejovčanky nastúpili v tejto zostave: Solárová – Potengová, Havranová, Dimitrijević, Lukčíková (75. Mazurová), Gmitterová, Galarovičová, Tejová, Hviščová, Semanová, Vagaská

Tabuľka

 
(20:37, j)
 
Diskusia
Pridať komentár