Marián Matej bude podporovať Juraja Bochňu. Pridal sa aj Patrik Mihaľ

3901x
31. Október 2018
Prvý z kandidátov na post primátora podporil spojenie síl, pridajú sa ďalší?
Spájanie síl odštartovalo - Marián Matej (vľavo) podporí Juraja Bochňu (vpravo). Spoločne to oznámili jedenásť dní pred voľbami
 
V utorok 30.10.2018 sa uskutočnilo ďalšie predvolebné stretnutie kandidáta na post primátora mesta Bardejov, Juraja Bochňu. Od predchádzajúcich bolo trochu iné – hneď v úvode totiž J. Bochňa oznámil, že kandidát Marián Matej sa kandidatúry vzdáva a v ďalšom priebehu volieb bude podporovať práve jeho kandidatúru.
 
„Odkedy som ohlásil kandidatúru, udialo sa veľmi veľa vecí a musím povedať, že ohlasy ľudí ma nabili neuveriteľnou energiou. Stretli sme sa takto verejne na viacerých miestach, vo viacerých častiach Bardejova a dnes sa stretávame vo finále tejto časti kampane. Odo dneška sa o vašu podporu budem uchádzať s podporou jedného z pôvodných kandidátov. Kandidáta, ktorého si veľmi cením a od dnešného dňa bude v našej kampani symbolizovať slovo Skúsenosti,“ ozrejmil na úvod Juraj Bochňa a pokračoval.
 
„Veľmi si cením, že toto rozhodnutie nie je politické, ale ľudské. Stretli sme sa ako priatelia a po osobnom rozhovore sme zhodnotili, že naše programy ako kandidátov na primátora sú takmer rovnaké a nie je nič, čo by nám bránilo v spolupráci. Viem, že vaša prvá otázka hneď ako dopoviem túto vetu bude – čo za to? Dohodli sa na postoch? Vplyve? Ústupkoch? Dohodli sme sa na tom, že budeme spolupracovať. Nehľadajte za tým žiadne zmluvy, žiadne podpísané predvolebné dohody. Takéto veci nechajme politikom. My dvaja sme ľudia, ktorí chcú prostredníctvom nápadov mladých ľudí a skúseností staršej generácie spolupracovať na témach, ktoré Bardejov trápia.“
 
Marián Matej na strane Juraja Bochňu
 
Marián Matej kandidoval s podporou strany Kresťansko-demokratické hnutie. Odstúpenie prišlo z jeho strany a našlo podporu aj v strane KDH.
 
„Prijal som rozhodnutie, že sa vzdávam svojej kandidatúry v prospech J. Bochňu. V ďalších dňoch mu chcem byť nápomocný, budeme v kampani vystupovať spoločne, v záujme vecí, v záujme toho, aby sme boli vo voľbách úspešní. Aby sa hlasy netrieštili, naopak, aby sa spájali. Rozhodnutie je moje osobné, je ale odsúhlasené aj vedením strany KDH v okrese,“ povedal krátko po oznámení vzdania sa kandidátky Marián Matej.
 
Podporu vyjadril aj Patrik Mihaľ
 
Na stretnutí vystúpil aj Patrik Mihaľ, donedávna poslanec mestského zastupiteľstva v Bardejove a podľa mnohých aj vážny kandidát na primátorský post. Osobne vyjadril plnú podporu kandidátovi Jurajovi Bochňovi.
 
Patrik Mihaľ (vľavo) vyjadril podporu nezávislému kandidátovi Jurajovi Bochňovi 
 
„Dnes tu stojím ako občan. V prvom rade sa chcem poďakovať Mariánovi Matejovi, za jeho obrovské ľudské rozhodnutie, nie politické. Ako občan chcem vyhlásiť, že aj ja budem podporovať kandidatúru Juraja Bochňu, pretože to považujem pre Bardejov za rozumnú voľbu. Vyskloňovala sa tu štvavá, špinavá kampaň. Nechcem to rozvádzať smerom do minulosti, ale v tejto chvíli sa chcem obrátiť na voličov Juraja Bochňu, pretože budú asi zažívať turbulencie do volieb a chcem ich osloviť, aby sa utvrdili v rozhodnutí odovzdať J. Bochňovi desiateho novembra hlas. A aby sa nenechali znechutiť tou kampaňou, ktorá je možno nachystaná. Chcem osloviť nielen rozhodnutých, ale aj nerozhodnutých voličov, lebo aj tých je veľa a chcem im povedať, že tak ako ja, tak aj iní v osobe Juraja Bochňu spájajú to najlepšie riešenie v komunálnej politike smerom k primátorskému postu,“ prezradil Patrik Mihaľ.
 
Juraj Bochňa k špinavej kampani
 
„Pred mesiacom vznikla na facebooku stránka, ktorá má jediný cieľ, pred voľbami manipulovať verejnú mienku. Na počkanie z vás dokáže urobiť čokoľvek, podľa potreby a priania objednávateľa. A tak som mal byť najprv poplatný KDH pri šikovne vymyslenej kauze, ktorá mala upozorniť na moje meno a spochybniť ma pred voličmi Smeru, čoho sa asi najviac bojí objednávateľ. A tak som pred niekoľkými správnymi ľuďmi spomenul, že čím viac ma takto očierňujú, tým lepšie ohlasy sú na moju kandidatúru. Informácia sa dostala na správne miesta a o dva dni na to zo mňa stránka spravila Smeráka, aby som nedaj Bože neoslovil mladých ľudí.
 
Bochňa sa nesmie spájať s Matejom. Bochňa sa nesmie spájať s Pilipom. Najprv z nich urobíme teplých, aby sme si pripravili pôdu a keby to náhodou nevyšlo, spravíme z Bochňu zase smeráka, aby Pilip musel takéto spojenie principiálne odmietnuť 
 
Prvoradým cieľom tejto stránky je však zabrániť tomu, aby došlo k spájaniu. Hlasy sa musia trieštiť. Bochňa sa nesmie spájať s Matejom. Bochňa sa nesmie spájať s Pilipom. Najprv z nich urobíme teplých, aby sme si pripravili pôdu a keby to náhodou nevyšlo, spravíme z Bochňu zase smeráka, aby Pilip musel takéto spojenie principiálne odmietnuť. A keď sa jeho partia chytí, my máme v závere kampane o to menej roboty.
 
Pripravených je niekoľko scenárov, ako sa budú veci vyvíjať. Vychádzajú však z predvolebného prieskumu urobeného podľa všetkého za naše peniaze. Jeden Bardejovský klasik veľmi rád s úsmevom na tvári rozpráva vetu – Nič nie je kratšie, ako voličova pamäť. A presne na tomto stojí a padá táto stránka. My už totiž vieme, kto ju tvorí. Partia, od posledných volieb síce nabrala dvoch nových členov, jej praktiky však ostali nezmenené. Spochybniť, zosmiešniť a zorganizovať verejnú popravu tým, ktorí sa opovážili kandidovať. Jedno však tejto partii chýba. Kreativita a nadhľad. Chce to viac pokory a menej alkoholu.
 
Pred voľbami však nebudeme podávať žiadne trestné oznámenie tak, ako to včera urobili v Bratislave a nebudeme živiť nijakú predvolebnú kauzu. Každý má svoje svedomie a svoj spôsob, ako vyhrávať voľby. Aj keď mi je úprimne ľúto, že voľby v Bardejove sú za posledné roky viac o tom, na koho vylejú viac špiny ako o tom, kto ponúka lepší program, schopnosti a víziu rozvoja nášho mesta.
 
A práve v tomto sme našli spoločnú reč. Toto spojenie je priamou reakciou na fakt, že niekto robí všetko pre to, aby boli ľudské hodnoty potlačené politickými útokmi. V tom, že tieto voľby chceme brať nie ako boj, ale ako súťaž, kde funguje fair play a kde stojíme všetci na rovnakej štartovacej čiare.
 
Vieme, že spojenie našich síl je len začiatok. Môj slogan pred voľbami je Nápady a Skúsenosti. Musíme tvoriť tím, v ktorom bude obsiahnuté toto všetko. Len tak môžeme byť rozumnou voľbou pre Bardejovčanov pre ďalšie roky.“
(10:39, j)
 
Diskusia
Pridať komentár