V Bardejove vyrastajú budúce hokejové hviezdy

3390x
02. November 2018
Zmerali si sily s rovesníkmi
 Pozrite si videoreportáž
 
Na zimnom štadióne sa uskutočnil hokejový turnaj žiakov, ročník narodenia 2010 a mladších, o pohár primátora mesta Bardejov. Pozvanie prijalo päť družstiev, dokopy sa tak aj s domácimi hráčmi predstavilo šesť celkov.
 
Na turnaji si zahral každý s každým, jeden duel trval dvakrát pätnásť minút. „Myslím si, že chlapci si zahrali schuti. Porovnali si sily s inými tímami, či už zo Slovenska, alebo sme mali aj jeden tím zo zahraničia, konkrétne z Krynice. Mohli sme si spätne ukázať, čo sme sa naučili a na čom ešte musíme pracovať,“ prezradil tréner žiakov Mikuláš Mihňák.
 
Počas celého turnaja sa nepočítalo skóre a nerátali sa ani výsledky. Cieľom bolo, aby si mladí hokejisti schuti zahrali.
 
„U tých detí je ten zápas o emócii, aby tie deti z toho mali radosť. Nezameriavali sme sa na to, kto koľko dával gólov, na časovej tabuli sme zrušili stav, čo veľmi vyzdvihujem hlavne kvôli tomu, aby sa nerobili rozdiely medzi hráčmi,“ pokračoval.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Hokejový klub Mládež HC 46 Bardejov najnovšie rozbehol prvú základnú hokejovú triedu, kde hokejisti trénujú v rámci základnej školy, čiže tréningy majú doobeda, čo je hlavne veľká výhoda pre rodičov, aby mali poobede už priestor aj na iné krúžky.
 
„Táto kategória má tri tréningy do týždňa na ľade plus jeden na suchu. Pred každým tréningom absolvujú rozcvičku, po novom sme im zaviedli aj hokejovú angličtinu, aby sa dostávali do základov ohľadom hokeja, aby ich to viac bavilo. V telocvični rozoberáme gymnastiku a základy bežeckej abecedy a podobne,“ dodal obľúbený tréner Mihňák.
 
Ak by malo práve vaše dieťa záujem o ľadový hokej, stačí prísť na zimný štadión, kde dostane výstroj i hokejku. Stačí, aby mal chlapec alebo dievča dobrú náladu a aby deti chceli korčuľovať a byť v kolektíve.
(10:36, M. Baranová)
 
Diskusia
Pridať komentár