Futbalisti Partizána konečne vyhrali, Žilinu porazili rozdielom triedy

1196x
04. November 2018
Tri body ostali doma
Bardejovčania doma vyhrali rozdielom troch gólov 
 
Šestnástym kolom pokračovala druhá futbalová liga mužov. V prvom odvetnom kole Bardejovčania v predohrávke hostili béčko Žiliny, ktoré sa odohralo netradične v piatok. Partizán o výhre rozhodol už v prvom polčase. Bardejovčania potrebovali bodovať naplno, aby po niekoľkých remízach získali plný počet bodov a aby sa v tabuľke začali šplhať smerom nahor.
 
Skóre otvorili v šestnástej minúte, keď sa strelecky presadil Michal Grohoľ. Po polhodine hry rozhodca nariadil pokutový kop, ktorý bezproblémov premenil kapitán Marko Milunović.
 
O osem minút sa znova pískalo v pokutovom území a hlavný arbiter ukázal na biely bod po druhýkrát. Loptu si znova postavil Milunović a aj tentoraz rozvlnil sieť za brankárom hostí. Výsledkom 3:0 sa skončil prvý polčas.
 
Po zmene strán sa hralo zo strany na stranu a hostia začali mať mierne navrch. Domáci však vedomí si pohodlného náskoku pozorne bránili a s postupom času sa zatiahli na vlastnej polovici, odkiaľ chceli vyrážať do rýchlych kontier.
 
Žilinčania ani do konca duelu nič zaujímavejšie nevymysleli a tak bez streleného gólu a s tromi inkasovanými odišli z Horného Šariša naprázdno.
 
Partizán Bardejov – MŠK Žilina B 3:0 (3:0)
Góly: 16. Grohoľ, 31. a 39. Milunović (prvý aj druhý z penalty)
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Gmitter – Berežný, Rocheu, Dupkala, Grohoľ (80. Sarki), Staško, Stachura (76. Santos), Dybala, Lipták, Milunović, Katona (73. Horodník)
 
Povedali po zápase 
 
Norbert Gula, tréner Žiliny B
"Domáci na nás zvolili jednoduchý spôsob hry. Nakopnuté lopty, nejaké odrazené, fyzično, osobné súboje, trošku na nás naliezli, mali sme s tým problém na tom teréne. Ale doplatili sme na také dorastenecké chyby, kedy sme neobsadili hráča v boxe, prvý gól a potom dva pokutové kopy. Tam sme prvý polčas v tomto nezvládli, i keď si myslím, že keď sme sa herne chytili, tak sme dostali gól po faule v šestnástke.
 
Druhý polčas chcem chlapcov pochváliť, myslím si, že sme boli jasne lepší, kombinačnejší, futbalovejší, fyzicky sme ten zápas zvládli, ale samozrejme gólová efektivita bola slabšia. Škoda tej prvej šance v 47. minúte, lebo to mohlo byť ešte zaujímavejšie."
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Roman Berta, tréner Bardejova
"Z našej strany bol prvý polčas lepší ako druhý. Jednak sme vedeli, že Žilina má mladých behavých chlapcov, ale všetci tí mladí chlapci ešte dôraz v tých osobných súbojoch nevedia znášať alebo menej znášajú. Preto sme zvolili takú taktiku, že vybehneme na súpera a pokúsime sa ho dotlačiť v prvom polčase. Podarilo sa nám to, dali sme tri góly.
 
Čo sa týka druhého polčasu, zase sa opakovalo to, čo s Lokomotívou. Štart do druhého polčasu bol z našej strany slabší, súper mal vyloženú gólovú šancu, ktorú náš brankár chytil. To znamená, že sme sa museli naštartovať po tejto šanci, súper bol kombinačne v prvom polčase lepší, ale v kabíne sme si povedali, že už gól nemusíme dať, ale aby sme neinkasovali. S konečným výsledkom 3:0 môžeme byť spokojní a budeme sa snažiť dať mužstvo dokopy tak, aby sme v poslednom kole niečo uhrali."

Tabuľka 

(18:35, red) 
 
Diskusia
Pridať komentár