Moja misia je úspešná, rad je na vás!

1087x
05. November 2018
Tento článok vyšiel v novinách AHOJ BARDEJOVÍZIE 
V Bardejove nie je o čom 
 
Vyštudovať ekonómiu, prejsť množstvom praktických pracovných skúseností z rôznych oblastí, na základe toho sledovať princípy a dôsledky dnešného systému, podať alternatívu, absolútne ju zdôvodniť a vyargumentovať, k tomu ešte dokázať nájsť spôsob a energiu, ako túto vec ponúknuť ľuďom na ďalší rozvoj, postaviť sa pred nich a veci bezproblémov obhájiť takzvaným sedliackym rozumom, ako aj prostredníctvom zložitejších analýz, medzičasom preukazovať, že takto pripravené argumenty prejdú aj najodbornejšími diskusiami, vyzerá možno ako nadľudský výkon.
 
Mne sa to podarilo a misiu môžem považovať za úspešnú. Možno to znie ako samochvála, to je už na posúdení, avšak ide o nepopierateľné fakty a inej cesty ako to ponúknuť, niet.
 
Ide však hádam o dostatočný dôvod na to, aby som definitívne konštatoval, že v týchto voľbách môžete voliť alebo odmietnuť jednoznačný progres.
 
V čase, keď bohatí bohatnú a chudobní chudobnejú, ľudia trpia na bezcharakterný prístup dnešných „elít“, keď sa politici prezentujú tak nanajvýš svojím kariérnym egom a okrem osobných sporov neriešia prakticky žiadne iné témy, ktoré by veci mohli posunúť, vy máte možnosť dostať tam niečo, čo bude veci bezpochyby dostávať na tú správnu koľaj.
 
Ponúkam cestu k takej budúcnosti, kde bude zachovaná dnešná sloboda a istoty porovnateľné s tými minulými. Cestu k tomu, kde bude mať každý prácu v omnoho slobodnejších podmienkach ako je tomu dnes (nemožnosť nezaplatenia výplat, väčšia možnosť zmeny a pod.), zarábať omnoho viac ako je tomu dnes, istota omnoho vyšších dôchodkov, zaobstarať si bývanie nie na základe celoživotného úžernického a neistého zadlženia, ale po niekoľkých rokoch práce.
 
My už vieme, že také niečo možné je a že je iba chybou dnešného systému, že to nemáme. Ponúkam absolútne nekonfliktnú a mierumilovnú cestu, ako sa postupne k takejto budúcnosti dostávať. Aj to je dôležité pri pohľade na rôzne iné pokusy minulosti o elimináciu fatálnych dôsledkov kapitalistického systému a je namieste to zdôrazniť.
 
Ponúkam nie približovanie sa k západu, ale jeho postupné preskočenie a ukazovanie správnej demokratickej cesty. To všetko bez nutnosti odpájania sa od dnešných medzinárodných štruktúr. Napriek tomu, že hovorenie veci na rovinu nie je veľmi populárne, ja neodbočujem od reality.
 
Nevravím, že z pozície primátora urobím veľké zmeny, ktoré zvrátia situáciu a budú riešiť veci, ktoré naše mesto skutočne trápia, lebo sa to ani nedá.
 
Vravím, že toto môže byť iba cestou tam, kde sa dnešné problémy budú dať riešiť. Nehrám nefér, hovorím realitu a skutočnosť, toto je môj spôsob.
 
Najprv sa musí ukázať a zdôvodniť cesta a potom pokúšať spojiť schopnosti rôznych ľudí. Ináč sa to k lepšiemu nezmení. A moja práca to obsahuje. V Bardejove skutočne nie je o čom 
 
Urobil som maximum preto, aby sa ukázala realita dneška. Nezáujem „odborníkov v podobe politikov“ naznačuje ich mentálny svet a to, prečo to tu lepšie len tak z ničoho nič byť nemôže. Nezáujem, odmietanie a prakticky zlyhanie nastávajúcich politikov naznačuje, že to bude už iba horšie.
 
Dnešný systém je jeden veľký začarovaný kruh, kde odčarovanie nie je až také jednoduché. A práve také niečo môžeme týmito voľbami spraviť.
 
Dávam vám vopred sľub, že títo politickí ašpiranti budú môcť svoje schopnosti rozvíjať v rámci politického projektu, ktorý vznikne po mojom víťazstve v týchto voľbách. Politickému projektu, ktorý má logicky veľké šance uspieť aj pri malých nákladoch, keďže nič také sa v politike nenachádza a ani sa tam o to nesnažia. Tam je potrebné ukázať cestu a spojiť schopnosti pre jej dosahovanie.
 
Aj to je dôvod, prečo sa s týmto politickým projektom musím dostať do líderskej pozície, o ktorú sa už v týchto voľbách pokúšam a určovať cestu a stratégiu, ako ďalej. Aj v tom spočíva podstata správneho a efektívneho riadenia.
 
Vedieť prečo, čo a ako (čo dnešnej politike chýba) a potom to realizovať do skutočnosti. Programu, na ktorom som dlhodobo (spočiatku nevedome) pracoval, chýba teda už jediné. Dostať ho do odborných, parlamentných diskusií.
 
To som sa počas celej kampane snažil preukázať a verím, že sa mi to podarilo. Táto úloha je už na Vás. Pevne verím, že moje argumenty sú dostatočné na to, aby sa dalo definitívne povedať, že konečne v tom našom krásnom Bardejove nie je o čom a môžeme voliť progres a snahu o budúcnosť v mieri, porozumení, slobode a vzájomnej úcte aj pre budúce generácie.
(8:55, inzercia, NAB3-38)
Inzercia 
To určite
06.11.2018 11:49
Bajkar
To čo je toto za kopa blbosti. To akože tie vyššie mzdy doplatí zo svojho a namiesto práce na radnici bude stavať domy pre každého. To je zhluk blbosti hodne Fica ale on je aspoň na inej pozícii kde má aspoň možnosť čo to ovplyvniť...
Luboš Gregor
05.11.2018 19:15
mušketier
Tajný agent Borisa!
Pridať komentár