Bardejov môže ožiť už 10. novembra

1241x
07. November 2018
Tento článok vyšiel v novinách AHOJ BARDEJOVÍZIE
Aj váš hlas je dôležitý
Stanislav Soroka vyzýva Bardejovčanov, aby išli 10. novembra voliť 
 
Milí Bardejovčania, pomaly je za nami ďalšia volebná kampaň, v ktorej sa rozhodne, kto bude riadiť Bardejov ďalšie štyri roky. Taký veľký počet kandidátov vyvolal u mnohých pochybnosti. Pochybnosti o tom, či niektorým nejde len o odobratie hlasov, aby pomohli zachovať najmä súčasnému vedeniu mesta kontinuitu jeho činnosti.
 
Práve tým, ktorí pochybujú, by som rád od srdca adresoval týchto pár riadkov.
 
V Bardejove bolo pred štyrmi rokmi 26 372 oprávnených voličov. Skutočne však k voľbám prišlo a vhodilo do urny svoj voličský hlas len 11 078 voličov. To je len 42%, teda ani polovica tých, ktorí mohli skutočne rozhodnúť. Tých ostatných 58% zostalo zrejme doma v presvedčení, že ich hlas aj tak nič nezmení. Cítite ten nepomer? Kto v skutočnosti rozhoduje o našom meste? Nemáte pocit, že je to jedna generácia? Že sú to stále tí istí straníci a ich rodinní príslušníci?
 
Straníci voliť pôjdu aj tento rok. A čo vy?
 
Toto mesto som si za svoj domov nevybral. Urobili tak moji rodičia. Ja som sa tu narodil, vyrástol, študoval, pracoval, založil firmu. To, čo som urobil ja bolo, že som toto mesto – Bardejov - vybral za domov mojim deťom. Tak ako mnohí z vás.
 
A už sa naňho dívam úplne inak. Veci, nad ktorými by som pred pár rokmi iba mávol rukou a povedal si „politika, do ktorej nechcem zasahovať, aj tak to nezmením“ sú dnes už dôvodom pre moju kandidatúru. Jediným, hlavným a úprimným. Nemôžem sa donekonečna pozerať a verím že ani vy, na to, čo sa deje v našom meste. Na svojvôľu a vládu jedného človeka. Na netransparentnosť a pochybnosti pri hospodárení, nakladaní s majetkom mesta, pri výberových konaniach, mestských zákazkách. Mnohých to netrápi, hlavne že majú natiahnutý nový asfalt na ceste, alebo vysadených pár kvetov pri fontáne. Koľko za to skutočne zaplatili práve oni zo svojich daní a aký veľký zisk pre realizačnú firmu to znamenalo, to už rieši málokto.
 
Bardejovčania nie sú vypočutí 
 
Jediným spoľahlivým výsledkom práce súčasného vedenia mesta je strach. Strach ešte aj samotných úradníkov, ktorí sú radšej ticho, aby neprišli o prácu. Bardejov sme darovali človeku, ktorý má na krku obojok politickej strany z Bratislavy. A tá nám to tu riadi. Ani ja ani vy nemôžeme žiaľ povedať, že by sme mali prehľad o každom eure, ktoré mesto minie, hoci sú to naše peniaze. Bardejovčania nie sú vypočutí. Ich hlas je dlhodobo ignorovaný. Čo je najhoršie, pripravuje to naše mesto o možnosti a príležitosti. Vládne tu hŕstka vybraných úradníkov, pri ktorých trpia aj tí, ktorí by mali chuť tu zmeniť mnoho vecí. Prioritou pre mesto nie sú mladé rodiny, ani budúca generácia – naše deti, ktorým sme Bardejov vybrali práve my ako ich domov. Je hanbou, že sa u nás nepostavil ani jeden byt. Sami vyháňame mladých preč z mesta, na zárobky do zahraničia.
 
Je načase poďakovať sa za dobré veci, ale zároveň odsúdiť tie zlé a poslať súčasných radných pánov do zaslúženého politického dôchodku, aby o našom meste nerozhodovala len jedna generácia. Všetci z mojej rodiny pôjdu voliť. Zavolám všetkých svojich priateľov, známych, aj susedov. Ak tak urobíte aj Vy, bez ohľadu na to, ktorého z kandidátov a ich ponúkaných programov chcete voliť, potom sa možno budú diať veľké veci v našom meste. Možno radikálne zmeny k lepšiemu. A som presvedčený o tom, že sa vymenia mnohé kádre.
 
PRETO JE VEĽMI DÔLEŽITÉ:
- 10. novembra sú voľby. Povedzte o tom všetkým a choďte voliť. Rozprávajte sa o tom a motivujte aj susedov, známych, priateľov. Každý hlas rozhodne! Skutočne každý.
- Ak máte pocit, že Vy sami nedokážete iniciovať zmenu, nezabudnite, že ešte dôležitejšie ako primátor je mestské zastupiteľstvo. Nevoľte stále tých istých poslancov, ktorí Vám nepriniesli žiadnu zmenu. Voľte nových, ktorí vytvoria zdravú protiváhu osobe primátora, nech už to vyhrá ktorýkoľvek kandidát. Sklamali vás svojimi hlasovaniami? Vymeňte ich! Vy to máte v rukách.
 
Nie je všetko zlato čo sa blyští. Máme čo naprávať. Oživiť zaspaté mesto, ktoré žije iba počas jarmoku a Silvestra. Politici by sa nedržali koryta, ak by pre nich nebolo dôležité. Pretože presne tak vnímajú naše mesto – ako koryto. Ide ale o vaše peniaze. Komu ich zveríte do rúk?
 
Kandidujem aj na poslanca s číslom 5
 
O tom, že to myslím naozaj vážne svedčí aj fakt, že som podal kandidatúru aj v mojom volebnom obvode – na sídlisku Družba - za poslanca. Urobil som tak preto, aby ste mali možnosť voľby – dať mi dôveru ako primátorovi mesta alebo ako poslancovi. Aj ako poslanec sa budem snažiť realizovať a presadzovať môj program pre celý Bardejov, no z lavíc zastupiteľstva. Nech už sa stane primátorom ktokoľvek, aj každý jeden poslanec je mimoriadne dôležitý.
 
Keďže na Družbe žijem, viem čo potrebuje a dlhodobo požaduje od mesta väčšina z mojich susedov, vrátane mňa. Z toho vyplývajú aj moje priority pre túto časť Bardejova, na ktoré sa s Vašou podporou rád zameriam:
- Lavičky, koše, osvetlenie – skrátka mestský mobiliár na Družbu, ktorý tam momentálne žalostne chýba. Rovnako ako podmienky na venčenie psov.
- Výstavba detských ihrísk na Družbe – pretože tu žije veľa mladých rodín.
- Dopravné riešenia (cesty, chodníky, prechody), ktoré zvýšia bezpečnosť a zlepšia komfort.
- Minimálne jeden bankomat na Družbu.
- A tak ako v každej časti mesta, výstavba mestských nájomných bytov.
 
Tak, ako sa starám o svoju rodinu, tak dokážem urobiť maximum aj pre Bardejov. Prosím Vás, aby ste 10. novembra prišli k voľbám a urobili radikálne zmeny, ktoré pomôžu naštartovať a oživiť naše mesto. Nenechajte opäť rozhodnúť o svojom meste menšinu!
(10:31, S. Soroka, inzercia, NAB3-50)
Inzercia 
Diskusia
Pridať komentár