Krasokorčuľovanie už aj v Bardejove

1396x
18. November 2018
Cena Prešova v Bardejove 
 
Na zimnom štadióne v Bardejove sa uskutočnil už 42. ročník Ceny mesta Prešov v krasokorčuľovaní. Predstavili sa súťažiaci od šesť do pätnásť rokov, zo sedemnástich klubov Slovenska a z dvoch zo zahraničia – z Chorvátska a z Poľska. Vypísaných bolo osemnásť kategórii.
 
Podujatie sa uskutočnilo v Bardejove kvôli rekonštrukcii prešovského zimného štadióna. Prostredie však Prešovčania poznajú dobre, nakoľko do neďaleko vzdialeného kúpeľného mesta chodia trénovať.
 
V Bardejove prednedávnom vznikol nový krasokorčuliarsky klub, i keď ešte nie je registrovaný v Slovenskom krasokorčuliarskom zväze, funguje už druhý rok. Nové kluby vznikajú aj vo Vranove nad Topľou či v Humennom.
 
„Našich súťažiacich v Bardejove bolo štrnásť. Hodnotenie prebieha novým systémom – rozhodcovia majú pred sebou obrazovky, do ktorých ťukajú hodnoty. Každý prvom z jazdy sa hodnotí a hodnotia sa aj celkové komponenty, čo súťažiaci predviedli. Z celého programu majú výslednú známku a na základe toho je potom celkové hodnotenie jednotlivých kategórii,“ prezradila Helena Zamborská, predsedníčka klubu Kraso Prešov.
 
Šesť rozhodcov bolo zo Slovenska, prvý traja na stupienku získal pohár.
(19:58, red)
Diskusia
Pridať komentár