Október na ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v znamení ochrany zvierat

770x
21. November 2018
Ochrana zvierat 
 
4. október je vyhlásený ako Svetový deň zvierat. Do tejto celosvetovej iniciatívy sa zapojila aj ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove. Celý mesiac október sa niesol v znamení ochrany zvierat, vzťahu človeka a zvieraťa.
 
V mesiaci október bežali na našej škole mnohé aktivity súvisiace práve s tematikou zvierat a ich ochrany. Prinášame Vám vyhodnotenie týchto súťaží.
 
Žiaci šiesteho ročníka tvorili básne na danú tému a záverečné poradie vyzerá takto: 1. miesto: Boris Pobořil (6. A), 2. miesto: Alexandra Švábovská (6. A), 3. miesto: Marko Lazor (6. A). 
 
Žiaci siedmeho ročníka na hodinách výtvarnej výchovy vytvárali koláže na danú tému. Dopadlo to takto: 1. miesto: Izabela Miklošová (7. A), 2. miesto: Viktória Vašičkaninová (7. A), 3. miesto: Vanesa Vašenková (7. A trieda).
 
Žiaci siedmeho a deviateho ročníka písali v anglickom jazyku príbeh, rozprávanie, alebo vytvárali projekt na danú tému. Záverečné poradie prác vyzeralo následovne: 7. ročník: 1. miesto: Sára Bobovčáková a Lívia Kirnágová (7. A), 2. miesto: Samuel Havrilla a Alex Gduľa (7. B), 3. miesto: Vanesa Vašenková a Simona Zákutná (7. A trieda). 9. ročník: 1. miesto: Richard Vasilega (9. A), 2. miesto: Peter Paľa (9. A), 3. miesto: Laura Kirnágová a Sofia Achejevová (9. A).
 
Súťaže sa stretli u žiakov so záujmom, víťazi dostali pekné ceny. V súvislosti s ochranou zvierat sme zakúpili granule pre psíkov a odniesli sme ich do karanténnej stanice v Bardejove. Je dôležité, aby sme si nielen nie len v októbri, kedy slávime Svetový deň zvierat,pripomenuli, že nie sme jediné stvorenia na Zemi.
 
Ríša zvierat ponúka neskutočné množstvo živočíšnych druhov, preto je len na nás, aby sme žili v harmónii a súlade s nimi. Pretože tak, ako má človek právo na dôstojný život, toto právo majú všetky živé tvory na tejto planéte.
(19:16, J. Šoltés)
 
Diskusia
Pridať komentár