Bardejovské ženy sa púšťajú do podnikania

1242x
26. November 2018
Staň sa podnikavou ženou 
Lektorka Ľudmila Andrejková 
 
V Bardejove odštartoval sled podujatí pod názvom Staň sa podnikavou ženou. Postupné stretnutia sú zamerané pre všetky ženy, ktoré sa chcú v živote posunúť vpred. Autorkou myšlienky je Katarína Kostárová, ktorá sa inšpirovala podobnými stretnutiami v Bratislave.
 
„Veľmi mi pomohli, nakopli ma a tak som sa rozhodla, že niečo podobné posuniem aj bardejovským ženám. Hlavným cieľom je zaktivizovať sa a prípadne začať podnikať alebo začať robiť nejaké aktivity pre komunitu, pre spoločnosť a byť prospešná. Tieto prednášky budú prebiehať formou stretnutí, pravidelne každý mesiac a každé stretnutie bude mať dve časti.
 
Prvá časť bude informačná, troška sa dozvieme o sebe, o tom, ako funguje náš mozog a prečo nerobíme to, čo chceme robiť, ale stále to odkladáme a druhá časť bude zameraná na to, aby sme si stanovili ciele a postupné kroky, aby sme sa naozaj posunuli do toho ďalšieho mesiaca vpred,“ uviedla K. Kostárová.
 
Pre všetky ženy, bez rozdielu veku 
 
Lektorov bude niekoľko, hlavnou lektorkou bude Ľudmila Andrejková, ktorá prítomné ženy bude sprevádzať pri každom stretnutí. Pozvaní budú aj ďalší lektori, ktorí budú rozprávať o špecifických témach.
 
„Pridať sa môžu všetky ženy, bez rozdielu veku a najlepšie keď prídu na všetky stretnutia, pretože tieto stretnutia budú na seba nadväzovať. Môžu prísť na ktorékoľvek stretnutie, bez prihlásenia,“ dodala hlavná organizátorka.
 
„Hlavným grom týchto prednášok bude ženy nasmerovať k tomu, aby začali uvažovať možno nad tým podnikaním a potom aj tie samotné kroky, ako už dať priamo do akcie to podnikanie, ako sa spropagovať, ako možno prekonať strachy v sebe, ktoré mám pri tom, keď idem uvažovať o podnikaní. Takže všetko bude smerovať k tomu, ako začať podnikať,“ informovala Ľudmila Andrejková.
 
Tretí krok je, aby som si ja ako žena našla čas na seba. Ďalší je čas na partnera a potom sú deti. Je to naschvál v takom poradí, lebo väčšina žien robí práve to, že najprv deti, potom manžel a keď zvýši čas, tak ja.
 
Na prvom stretnutí prebehol prvý krok, ktorý mohol byť vnímaný ako niečo mimo kontext. „Ale ten prvý krok je to, aby sme si najprv nastavili svoju domácnosť a tam sú presne tie kroky. To je, najprv poupratovať domácnosť, nájsť si svoju hodnotu, sebadôveru, veriť sám sebe. To je ďalší krok. Potom tretí krok je, aby som si ja ako žena našla čas na seba. Ďalší je čas na partnera a potom sú deti. Je to naschvál v takom poradí, lebo väčšina žien robí práve to, že najprv deti, potom manžel a keď zvýši čas, tak ja.
 
Lenže práve ide o to, že žena ak si nenájde čas na seba, ak ona nie je spokojná a pokojná, tak potom trpí celá rodina. A keď ja sa nastavím, že viem oddýchnuť, viem pracovať sama so sebou, tak som oveľa pokojnejšia, cíti to manžel a deti sa už iba pridajú. Ja potrebujem oveľa menej energie potom do toho dávať. Tak si môžem dovoliť povedať, že vďaka tomu môžem podnikať aj robiť to, čo robím a k tomu máme ešte vlastné deti v domácom vzdelávaní. Takže sa to tak krásne prepája,“ rozsiahlejšie opísala Andrejková.
 
Všetky prednášky sa budú konať s podporou Komunitnej nadácie Bardejov v Hrubej bašte. Pozvánku na každé stretnutie nájdete v kalendári na našom webe.
(19:55, red)
 
Dana
28.08.2023 18:25
Podnikanie
Veľmi pekný článok o tom, ako môžu podnikať ženy. Prečo by nemohli, ja podnikám už niekoľko rokov. Niekedy je horšie a niekedy je lepšie, a to v podnikaní platí dvakrát viac. Nedávno som mala problém s firmou a musela som požiadať o pomoc firmu na internetových stránkach https://www.jpf.cz/, kde radí, ako na reštrukturalizácie firmy. Počas niekoľkých dní mi poradili so stratégiou, ktorá zabrala.
Pridať komentár