Skvelé basketbalistky vyhrali dva zápasy v rade, doma Rožňave nedali najmenšiu šancu

1610x
27. November 2018
Úspešné Bardejovčanky
Bardejovčanky porazili Rožňavu o viac ako 50 bodov 
 
Prvá basketbalová liga žien a junioriek mala na programe deviate a desiate kolo. Bardejovčanky sa dvakrát stretli s Rožňavou, najprv na jej palubovke vyhrali tesne 70:66, v domácom dueli vyhrali vysoko 95:43.
 
V prvom zápase sa hral vyrovnaný zápas, o víťazovi rozhodli až záverečné sekundy, v ktorých mali lepšiu mušku hráčky BKM a boj o ligové body dotiahli do víťazného konca. V desiatom kole Bardejovčanky potvrdili mieru úlohu favorita a zvíťazili presvedčivo 95:43. Paradoxom je, že v druhej štvrtine hostky nedali ani jeden kôš.
 
„V dnešnom zápase sme ani nečakali, že to takto môže dopadnúť, pretože v prvom zápase sme prehrávali takmer celý zápas a až v závere sme otočili a vyhrali o štyri body. Dnes to bolo o viac ako 50, hrá bola fakt dobrá, to, čo od nás chcel tréner, to sme splnili. Mali sme super obranu, veľmi dobrú úspešnosť streľby, takisto sa nám darilo premieňať šestky. Podľa mňa to bol náš najlepší zápas v doterajšom priebehu sezóny,“ vyslovila spokojnosť Bardejovčanky Terézia Biľová, autorka 24 bodov a najlepšia strelkyňa v zápase medzi Bardejovom a Rožňavou.
 
Pozrite si bohatú fotogalériu:
 
„Prvý zápas bol vyrovnanejší, hlavne prvá polčas, ktorý sme prehrali o osem bodov. No bolo to našimi chybami, mali sme veľa strát, nehrali sme tú hru, ktorú sme chceli hrať. Cez polčas sme si niečo povedali, zmenili sme štýl hry a to nám napokon aj prinieslo víťazstvo,“ okomentoval zápas deviateho kola kouč BKM Pavol Pekár.
 
K zápasu desiateho kola povedal. „Dnešný zápas bol ľahší ako včerajší, hlavne po tej psychickej stránke, lebo sme začali od začiatku hrať tú hru, ktorú sme chceli, čiže pekný útok z roztiahnutého postavenia, aby bola možnosť vnikať. Bola veľmi dobrá obrana, na nohách dievčatá stíhali pokrývať všetky hráčky, dávali im príležitosť na malo striel, takže dnes sa hral oveľa jednoduchší zápas a lepší z našej strany,“ dodal Pekár, ktorý dúfa, že v takejto hre, akú predviedli jeho zverenkyne, budú pokračovať aj naďalej.
(18:45, j)
 
Diskusia
Pridať komentár