Makovická struna sa v Bardejove aj tento rok vydarila, diváci aplaudovali

1237x
29. November 2018
V Bardejove na dvakrát
 Reportáž
 
Po roku sa Bardejovčania znova dočkali Makovickej struny. Prehliadka ľudových piesní napísala už svoju 46. kapitolu. V dvoch vystúpeniach sa prezentovali speváci a speváčky, ktorí z regionálnych súťaží postúpili na finálnu prehliadku, ktorá sa pre veľký záujem v Bardejove konala dvakrát a raz aj v Prešove.
 
Zaplnená Športová hala Mier si mohla vypočuť spevácke talenty, ktoré zaspievali rusínske a ukrajinské piesne. Dokopy sa predstavilo 47 spevákov, ktorých doprevádzal orchester ľudových nástrojov Júliusa Selčana a hostí z Ukrajiny a zo Srbska.
 
Organizátorom akcie bol Zväz Rusínov a Ukrajincov Slovenskej republiky, Mesto Bardejov, Prešovský samosprávny kraj, Hornošarišské osvetové stredisko, Okresný úrad v Bardejove, Bardejovský podnik služieb a Park kultúry a oddychu Prešov.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Odborná porota pozorne sledovala všetky vystúpenia a rozhodla o udelení niekoľkých cien, vrátane titulov laureátov. V sólo speve ocenenie laureát Makovickej struny získala Dajana Novotná z Hermanoviec, v duo speve Alexandra Jevčáková a Hana Kocáková z Vranova nad Topľou v trio speve Roland Guba a bratia Peter a Denis Zjatikovi z Medzilaboriec.
 
Makovická struna sa aj tento rok vydarila a diváci si domov odniesli krásny umelecký zážitok. Viac sa dozviete v priloženej videoreportáži.
(16:05, L. Urbán)
Diskusia
Pridať komentár