Hotelová akadémia opäť otvorila svoje brány

2036x
30. November 2018
Deň otvorených dverí na "hotelovke"
Videoreportáž
 
Hotelová akadémia Jána Andraščíka v Bardejove po roku znova otvorila svoje brány širokej verejnosti. Záujem bol hlavne zo strany deviatakov zo základných škôl z celého okresu. Študenti si pripravili šesť stanovíšť, odprezentovaný bol každý študijný odbor. Študenti Hotelovej akadémiu preukázali svoje nadobudnuté zručnosti a vedomosti.
 
„Prezentovalo sa ekonomické lýceum, kde predstavili študentom hlavne účtovníctvo, predstavili desaťprstovú hmatovú metódu ATF a takisto predstavili cvičnú firmu. Všetko sú to zručnosti, ktoré sú dnes potrebné na trhu práce. Žiaci z Hotelovej akadémie 5-ročného študijného odboru si pripravili na stanovišti tiež svoje zručnosti ako je miešanie nápojov, baristické aktivity, ale takisto Hotelová akadémia nie je len o týchto zručnostiach, ale aj o ekonomických vedomostiach, takže študenti odprezentovali aj predmety ako je hotelový a gastronomický manažment, účtovníctvo, marketing, kongresový cestovný ruch a podobne. Prezentovali sa aj úspešní študenti, ktorí boli úspešní v súťažiach ako je Eurocup a baristická súťaž na celoslovenskej úrovni,“ prezradila Renáta Akbariová, učiteľka odborných predmetov na Hotelovej akadémii v Bardejove.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
V jedálni sa prezentovali kuchári a čašníci, ktorých doprevádzala hudobno-spevácka skupina Melody. V telocvični ukážku poskytli študenti z odboru výživa a šport.
 
„Prezentovali svoje aktivity vo fitnes, ktoré majú na hodinách telesnej výchovy, pretože majú viac hodín telesnej výchovy a takisto odprezentovali aktivity ako zdravý chodník alebo prvá pomoc a podobne, ktoré majú ako predmety na hodinách. Hore na poschodí sme mali cestovný ruch. Študenti okrem toho, že im odprezentovali to, čo sa učia na vyučovaní, samozrejme majú aj nad rámec ako je napríklad animátorsky kurz, kde získavajú certifikát v slovenskom aj anglickom jazyku. Ten kurz prebieha pod vedením profesionálneho animátora z Banskej Bystrice. Takisto máme aj sprievodcovský kurz na našej škole, kde môžu získavať osvedčenie sprievodcu cestovného ruchu,“ dodala R. Akbariová.
 
Študenti Hotelovej akadémie predstavili aj zahraničnú odbornú prax a jazyky, ktoré sa na škole vyučujú. Výhodou práve tejto školy je nielen dobrá poloha, ale aj vynikajúce priestory, v ktorých nechýba ani veľká jedáleň či výborná športová hala.
(18:22, red)
 
Diskusia
Pridať komentár