Stolní tenisti a florbalisti sa pobili o postup

859x
13. December 2018
Za zelenými stolmi ani polovica ZŠ
 
V školských telocvičniach chlapci a dievčatá sa usilovali o potup do krajského kola. ZŠ s MŠ Pod Vinbargom usporiadala turnaj vo florbale a ZŠ s MŠ Pod Papierňou dala priestor zmerať si sily v stolnom tenise.
 
Vo florbale mohli nastúpiť len po štyri družstvá zo základných školských súťaží. Sklamaním bol otvorený turnaj v stolnom tenise. Nastúpilo len osem družstiev.
 
Za zelenými stolmi v kategórií žiakov bolo úspešné štvorčlenné družstvo ZŠ na Komenského ulici v Bardejove v zložení Vateha, Vaľko, Kapec, Tomko.
 
Ďalšie poradie: 2. ZŠ a MŠ Pod Papierňou, 3. ZŠ na Wolkerovej, 4. ZŠ a MŠ Pod Vinbargom, 5. CSŠ-CZŠ sv. Egídia a ZŠ Raslavice, 7. ZŠ Krpelca a CZŠ s MŠ sv. Faustíny Bardejov-Dlhá Lúka.
 
V súťaží družstiev dievčat vyhrala ZŠ na Wolkerovej, za ktorú hrali Klimeková, Ľalíková, Mochnacká a Rudavská.
 
Ďalšie umiestnenia zúčastnených družstiev: 2. ZŠ a MŠ Pod Papierňou, 3. ZŠ Krpelca, 4. CZŠ Dlhá Lúka, 5. ZŠ Komenského a ZŠ Pod Vinbargom.
 
Nedostatočné podmienky 
 
Nadácia TV JOJ pripravila projekt „floorball SK LIGA“ pre základné školy. Štart bol v okresnej mini lige. Štandardne by sa malo hrať na palubovke s rozmerom 40x20 m. No v ŠH Mier im nedovolili postaviť mantinely. Boli nútení vtesnať sa do priestorov telocvične ZŠ Pod Papierňou.
 
Musel nastúpiť aj menší počet hráčov o jedného v každom tíme. V krajskom kole budú hrať piati proti piatim. Súťaž dievčat vyhrala ZŠ na Komenského v zostave Hlavinková, Brahuvová, Ratvajská, Šibová, Knišová, Vaneková, Macečková, Lešičková, Dzurová, Haleková.
 
Na ďalších miestach skončili ZŠ Malcov, ZŠ Pod Vinbargom a ZŠ Krpelca. Turnaj chlapcov vyhrala ZŠ Krpelca. Postarali sa o to Ivančo, Lukáč, Martiček, Švec, Delin, Balaščák, Bank, Kuhajdík. Druhá skončila ZŠ na Komenského, tretí Malcov a na štvrtom mieste dohrali chlapci ZŠ Pod Vinbargom.
(10:31, šč, foto: ilustračné)
 
Diskusia
Pridať komentár