Prvý bardejovský e-športový turnaj

2208x
14. December 2018
Turnaj v hre FIFA 2019
Videreportáž 
 
V Chill centre na sídlisku Družba sa uskutočnilo prvé bardejovské e-športové podujatie – futbalová počítačová hra FIFA 2019. Sily si zmeralo v kategórii jednotlivci 28 hráčov, v open dubble bolo číslo súťažiacich ešte vyššie.
 
Prvou cenou bol putovný pohár a finančná odmena 50 eur, druhou cenou bola odmena 30 eur a treťou cenou odmena 20 eur.
 
Organizátori plánujú takéto turnaje robiť aj v budúcnosti, buď sa bude jednať o menší turnaj, alebo o veľký finálový turnaj. Prísť môže ktokoľvek, stačí sa vopred zaregistrovať alebo podať elektronickú prihlášku.
 
„Prišli tu aj hráči z Poľska a momentálne sú v osemfinále. Držím palce Slovákom, aby pohár ostal doma,“ prezradil organizátor podujatia Luan Dinh Dang.
 
Chill centrum je pre každého 
 
Chill centrum na bardejovskom sídlisku Družba bolo otvorené pred mesiacom. Nápad vznikal približne pol roka.
 
„Boli sme tu tri občianske združenia, momentálne to máme pod jedným a zmenili sme koncept toho, že tu boli skejty, boli tu grafity, stolný futbalisti a teraz to je zamerané na e-športy, na tie hry. Máme otvorené od druhej do ôsmej každý deň. Dá sa tu zahrať Xbox, dá sa tu občerstviť, sú tu rôzne spoločenské hry, ako šachy, knižky, dá sa tu cvičiť a stráviť voľný čas,“ povedal manažér Chill centra Roman Dubivský.
 
V centre návštevníci nájdu mnoho hier, nechýbajú ani horúce novinky, ktoré sú na trhu ešte len krátko. V nasledujúcich týždňoch nebudú chýbať ani turnaje v NHL alebo v iných zaujímavých disciplínach.
(19:30, red)
 
Diskusia
Pridať komentár