Slávnostný raut v podaní študentov Hotelovej akadémie

1319x
17. December 2018
Slávnostné posedenie 
Videoreportáž 
 
Tradične v tento predvianočný čas sa v Centre odborného vzdelávania na Hotelovej akadémii Jána Andraščíka v Bardejove konal slávnostný raut. Žiaci 4. H triedy odboru hotelová akadémia pripravili slávnostné posedenie pre svojich rodičov a známych. Súčasťou rautu bol aj krátky program a prezentácia zručností žiakov.
 
„Tento raut je príprava na ich maturitnú skúšku, ktorá sa uskutočňuje v 5. ročníku. Žiaci si vyberali recepty sami a pripravovali sa takýmto spôsobom a po konzultácii s učiteľmi odborných predmetov na dnešný deň nachystali pre svojich rodičov a priateľov školy takéto pohostenie,“ prezradila učiteľka odborných predmetov a zároveň triedna učiteľka Marianna Kačmaríková.
 
Žiaci boli rozdelení do jednotlivých pozícii hlavne podľa schopností a odbornej spôsobilosti. „Máme tu vedúcu rautu, potom sú to tie vedúce pozície, ako vedúca obsluhy a vedúca kuchyne a taktiež máme ešte čašníkov a kuchárov, ktorí sa budú podieľať na obsluhe a príprave týchto jedál,“ dodala M. Kačmaríková.
 
Práve v odbore hotelová akadémia sa žiaci pripravujú na manažérske funkcie, ale skôr, ako ich začnú vykonávať, potrebujú poznať celkovú prípravu, aby následne vedeli dobre organizovať a viesť svojich podriadených.
 
Medzi najťažšie funkcie patrí príprava v kuchyni. Aj keď pripraviť chutné jedlé je ťažké, žiakom sa to podarilo a okrem toho, že všetky jedlá výborne chutili, aj po estetickej stránke vyzerali úžasne.
 
„Na dnešnom slávnostnom raute sme si pripravili jedlá z našej školskej kuchyne, ktoré tradične už pripravujeme každý rok. Medzi tieto jedlá patria paštéty, ovocné šaláty, zeleninové šaláty. Pre mňa najťažšie bolo asi výroba trubičiek, ktoré boli zložité na prípravu a na naplnenie,“ povedala študentka odboru Hotelová akadémia Martina Mackaničová.
 
Celý raut štvrtáci zvládli na výbornú a aj takouto formou sa lepšie pripravili na maturitné skúšky.
(20:58, red)
 
Diskusia
Pridať komentár