Dokážeme mať Vianoce po celý rok?

706x
26. December 2018
Tento článok vyšiel v novinách AHOJ BARDEJOVÍZIE 
Berme si príklad z Nazaretskej rodiny 
 
Prednedávnom som sa s Vami na portáli ahojbardejov.sk podelil o pocity z priebehu kampane a samotných komunálnych vo­lieb. Vyjadril som sklamanie z toho, že nie vždy sme k sebe úprimní, že zabúdame na slušnosť a na úctu jeden voči druhému.
 
Dovoľte mi prosím s odstupom času pozvať Vás všetkých na zmenu klímy na povýše­nie slušnosti nad všetku nevraživosť a ponižovanie. Chcem veriť, že moje pozvanie k urobeniu hrubej čiary za minulosťou z kam­pane padlo na úrodnú pôdu.
 
Zo srdca prajem pokoj, rozvahu a múdrosť našim zástupcom v orgánoch samosprávy počas výkonu celého ich mandátu.
 
Nadviažem na úvod tohto môjho príhovoru pozvaním pre Vás všetkých. Pozvaním na spoluprácu, na dialóg. No ľudia dostali do vienka oveľa vzácnejšie a ušľachtilejšie dary. Rozprávam o láske nie iba k sebe samému, ale v prvom rade o láske k blížnemu.
 
Nechcem, aby moje pozvanie bolo spájané iba s aktuálnym obdobím, s časom Adventu, ktorý krásne opísala pred rokom v príhovo­re Renáta Ocilková, členka predsedníctva KDH „Advent je čas stíšenia, čas prípravy na príchod Pána Ježiša“.
 
Prajem nám, aby pokoj ovládol všetky dni nášho života. Berme si príklad z Nazaretskej rodiny. Nech aj medzi nami v našich rodinách, ale aj v každej oblasti, pracovnej, spoločenskej aj politickej nastane stíšenie, nech prevládne ľudská láska a vzájomná úcta.
 
Buďme jednou veľkou skutočnou Bardejovskou rodinou bez ohľadu na postavenie či politické presvedče­nie. Prajem nám všetkým, aby sme to dokázali. My starší buďme príkladom mladým a Vás mladých pozývame k spolupráci, k pomoci, k úcte, ale aj ku postupnému preberaniu zodpovednosti.
 
Po spomenutom Advente prídu Vianoce. Mojim želaním, ale aj prianím pre nás všetkých je, aby ich atmosféra nebola vôbec o reklame, o zhone. Nech blížiace sa Vianoce prinesú nevyčer­pateľný dar lásky a pokoja.
 
No nestane sa tak, keď nepriložíme ruku k dielu. Každý z nás by to mal spraviť. Ako? Otvorme si srdcia, zbavme sa pýchy a závisti. Buďme chápaví k sebe navzájom, sme tu jeden pre druhého. Požehnané Vianoce prajem všetkým z úprimného srdca.
(15:12, F. Exner, podpredseda OC KDH v Bardejove)
Diskusia
Pridať komentár