Bardejovské Kúpele sú klenotom severovýchodného Slovenska

1416x
27. December 2018
Záver roka v Bardejovských kúpeľoch
Kúpele počas zimy lákajú domácich i turistov 
 
Klienti si priamo v Bardejovských kúpeľoch, a.s. užívajú wellness a rekondičné pobyty, kúpanie, relax, procedúry, galavečery, živú hudbu, kulinárske špeciality, gurmánske lahôdky, ochutnávky a konzumácie vín a množstvo ďalších akcií pripravených na mieru.
 
Okrem toho majú k dispozícii výlety do mesta UNESCO – Bardejova a jeho okolia, alebo do blízkeho Poľska a lyžovačku v okolitých strediskách.To všetko v jedinečnom prírodnom prostredí, v oáze kľudu a čistého vzduchu plného kyslíka.
 
O zábavu na koniec roka je v Bardejovských kúpeľoch postarané. Jedinou dilemou je, či si vybrať medzi tradičným slávnostným galavečerom v hoteli Ozón, alebo Silvestrom s Thomasom Puskailerom v hoteli Alexander.
 
Oba Silvestrovské pobyty v Bardejovských kúpeľoch sú opäť plné atraktívnych benefitov a sprievodných akcií. V ponuke sú pobyty od 27. 12. 2018 do 5. 1. 2019 na 3 až 6 nocí. Zahŕňajú slávnostný silvestrovský večer so začiatkom o 19.00 hod. s moderátorom, živou hudbou, tombolou a zaujímavým kultúrnym programom.
 
K dispozícii je hosťom počas večere vždy na 2 osoby fľaša vína a sektu, teplý a studený bufet a minerálka. Bonusom je veľký ohňostroj a darček pre každého.
 
V areáli kúpeľov je pre aktívnych i začínajúcich športovcov k dispozícii 6 tenisových kurtov, minigolf, požičovňa bicyklov, 35 km značených turistických chodníkov.
 
Naopak tí, ktorí preferujú pokojnejšiu formu oddychu, určite ocenia prepojenosť jednotlivých hotelov Ozón, Astória, Alžbeta a Alexander. Znamená to, že viac ako 60 % kapacity hotelov je prepojených spojovacou chodbou a hosť tak medzi nimi prejde doslova v župane a papučkách.
 
Aj kongresový hotel Alexander má svoje vlastné wellness, aj keď o niečo menšie ako Ozón, ktoré však môžu hostia Alexandra tiež zdarma využívať. Región severovýchodného Slovenska má čo ponúknuť celoročne a atraktívny je v lete i v zime. Od histórie, kultúry, podujatí, športových aktivít, cyklotrás až po relax a kúpeľnú liečbu v Bardejovských kúpeľoch.
 
Skutočným klenotom turistického ruchu je historické mesto Bardejov zapísané v UNESCO. V okolí Bardejova je 5 navzájom prepojených cyklotrás, s dĺžkou takmer 10 km. Tvoria ich štyri liečivé singletracky – Lekársky, Napoleon, Čerešenka a Herlules, ale aj Kyslíková cesta Mihaľov - Bardejov a Kyslíková dráha v Bardejovských Kúpeľoch.
 
K dispozícii je aj 35 km značených turistických chodníkov. Mesto Bardejov sa právom hrdí opakovanými prvenstvami v súťaži o Najkrajšie mesto Slovenska. Návštevníci tu môžu obdivovať Radničné námestie s nádhernými gotickými meštianskymi domami, Bazilikou minor Sv. Egídia, s bývalou Mestskou radnicou - prvou stavbou renesancie na území Slovenska, v ktorej je umiestnená expozícia Šarišského múzea.
 
Medzi klenoty patrí Bardejovské suburbium - Stará synagóga v Bardejove. Stará synagóga bola vyhlásená na národnú kultúrnu pamiatku v roku 1970, mikve a bethamidraš v roku 2000. V tom istom roku bolo historické jadro mesta Bardejov spolu so židovským suburbiom zapísané na Zoznam svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO.
 
V okolí Bardejova je zachovaných 7 gréckokatolíckych a 1 rímskokatolícky drevený kostol: Hervartov, Tročany, Krivé, Kožany, Lukov, Frička, Jedlinka, Mikulášová, Zboj.
 
Obľúbený je aj Lesnícky náučný chodník ČIERNA MLÁKA v Bardejovských Kúpeľoch a tamojší Skanzen - Múzeum ľudovej architektúry. Príjemným cieľom výletov je aj agroturistické zariadenie v Stebníckej Hute Slnečný Majer a Zborov.
 
Z Bardejovských Kúpeľov cez Zborovský hrad je vybudovaný okružný náučný chodník. Bardejov a okolie sú ideálnou destináciou na rodinnú dovolenku a výlety.
(15:33, red)
 
Diskusia
Pridať komentár