Úspešný František Mika: túžim sa stať profesionálnym hráčom

1626x
29. December 2018
Dart club usporiada majstrovstvá Slovenska
František Mika (vpravo, s pohárom v ruke) má vysoké ambície 
 
39-ročný František Mika dokáže mieriť šípkami do terča veľmi presne a na body. Po triumfe na Nova sport open v stovežatej Prahe na ďalšom turnaji mu chýbalo to známe a povestné šťastie:
 
„Zišla sa asi najväčšia šípkarská konkurencia z Európy. Prehral som len s víťazom a skončil som do 64. miesta. Znamená to, že v semifinále z 32 skupín som narazil na neskoršieho celkového víťaza. Prehral som 4:3. Takých hráčov tam bolo aj päťdesiat. Chýbalo trošku šťastia a bolo by to vyšlo. Vyhráva ten, kto má pevnú ruku a myseľ v poriadku,“ zaspomínal Mika.
 
Teraz sa šípkam venuje popri zamestnaní, no poškuľuje po profesionálnom chlebíčku: „Prvým predpokladom úspechu je veľa hádzať doma. Aj niekoľko hodín denne. Potom je na rade strašne veľa zápasov a turnajov. Najmä s hráčmi, ktorí sú dobrí, ktorí potiahnu na vyššie priečky. U Garžoľa sme sa zišli taká skupina nadšencov, ktorých to aj baví.
 
Je to prvý krok k tomu, aby šípky boli na dobrej úrovní. Naša výkonnosť ide hore. Ja chodím na súťaže po celej Európe, kde hrajú už tí najlepší. Máme družstvo, ktoré sa predstaví na majstrovstvách Slovenska. Uskutočnia sa 15. - 17. marca na budú rok v Bardejovskej Novej Vsi.“
 
„Bardejovské šípky konkurujú všetkým. Sú tu dobrí hráči. Ja som v novom ročníku momentálne šiesty na Slovensku. Hrajú sa štyri slovenské poháre, skončil som druhý. Dnes u nás nie je suverénny hráč, o ktorom by sa dalo povedať, že je najlepší. Keďže všetko si dotujem sám, potrebujem zamestnanie. Mám pomoc od Garžoľu.
 
Jozef Popjak nám veľmi pomáha aj po finančnej stránke. Keby sa mi podarilo dostať do šípiek profesionálne, tak je to veľmi lukratívny šport. Patrí medzi najviac prosperujúce. V Anglicku šípky sú na druhom mieste za futbalovou ligou. Veľmi túžim stať sa profesionálnym hráčom.“
(19:24, šč)
 
Diskusia
Pridať komentár