Čo robiť v Bardejove v zime? 5 víkendových tipov na výlety

4927x
03. Január 2019
Navštívte Bardejov v zime  
Navštívte Bardejov v zime 
 
Plánujete víkendový pobyt niekde na východe Slovenska? Poďte do Bardejova. Toto mesto 3 krát za sebou vyhralo anketu o najkrajšie mesto Slovenska a vy musíte vidieť prečo.
 
Ubytujte sa v Magure a programom sa netrápte. Pripravili sme niekoľko variácií, ako tráviť víkend v Bardejove v zimnom období.
 
Je na vás, ktorý si vyberiete. (Pre viac info klikajte na odkazy). Takže, check-in piatok od 14.00 h. Zložíte si na izbe batožinu a dáte si prechádzku mestom, kde si pozriete za jedno popoludnie všetky kráľovské krásy, ktoré Bardejov ponúka po jednej trase, o ktorej sme písali TU.
 
Dobre, že sa tak skoro stmieva, lebo pri krásne farebne nasvietených pamiatkách sa príjemne prechádza a tie fotky stoja fakt za to. My budeme večer čakať na váš návrat s horúcim drinkom a vy si ho vychutnáte pri horiacom krbe.
 
Ak ste si nezbalili svoju obľúbenú knihu, nevadí, zaujímavého čítania pre vás máme dosť.
 
 
PROGRAM NA VÍKEND V BARDEJOVE
 
Sobotu máte celý deň pre seba. Vy sami sa rozhodnite, ako ju budete tráviť.
 
Tu je sľúbených 5 tipov na výlety v Bardejove:
 
1. VERZIA „RELAX“ Ideálna verzia oddychu, keď jediné, čo chcete zažiť je také to ničnerobenie a pohoda. Ráno vám urobíme ten najlepší hemendex na svete a môžete vyraziť za relaxom. Ranná light prechádzka po lesoparku a kardiochodníkoch v Kúpeľoch vám napumpuje pľúca kyslíkom ako nikde inde.
 
Jasné, že potom si človek bez výčitiek dopraje fajnový trojchodový obed, ktoré v kúpeľoch nie je problém dostať na každom kroku. A čo? Veď máte svoj relax deň – NO STRESS.
 
Cestou z návštevy Skanzenu – mimochodom najstaršieho na Slovensku – si nezabudnite kúpiť natierané kúpeľné oblátky. Zdôrazňujem – natierané . Poobede cca 15.00 h. – to je čas kedy vaša myseľ bude podvedome hľadať miestečko, kde by ste mohli nechať prijaté kalórie robiť si svoju prácu – čas sa ponoriť do bubliniek a saunovať sa vo wellness Ozón.
 
V pohode stíhate aj celotelovú masáž. Po tých troch hodinách hry na hrocha dobre padne filmový zážitok v Kine Žriedlo. Zdá sa vám toho relaxu stále málo? No tak si…..:-))…..zahrajte ešte bowling hneď vedľa kina.
 
2. VERZIA „SKY AND SKATE“ Ak ste radšej za aktívny oddych, tak si pribaľte aj bežky. Novovytvorený turistický chodník Ostrá Hôrka má tri okruhy, najväčší meria 3,5 kilometra, stredný 1,5 kilometra a najmenší jeden kilometer. Teraz v zime slúži chodník bežkárom, zatiaľ čo v lete horským cyklistom a turistom a je vhodný aj na prechádzky rodín s deťmi. Kto radšej lyže, tak to skôr odporúčam vybrať sa na celú sobotu len tu za roh – do poľskej Krynice alebo Tyliczu.
 
Zjazdovky sú tam parádne aj pre začiatočníkov aj pre pokročilých. Hore idú sedačky aj poma, lyže sa požičať dajú a korčule na klzisko tiež. Klzisko je openair, korčuľovanie má teda pri zasneženej krajine parádnu atmosféru. Na deti sú tu pripravení. Na klzisku si viete požičať detské korčule aj detskú korčuliarsku oporu. Inštruktori v škole lyžovania nemajú problém dohovoriť sa aj po slovensky.
 
Vyberte sa do prírody v okolí Bardejova 
 
3. VERZIA „SPA“ Tretia možnosť ako využiť víkend v Bardejove je absolvovať liečebné procedúry. Bardejovské Kúpele majú najširšie indikačné zameranie zo všetkých slovenských kúpeľov, liečia sa tu všetky ochorenia okrem duševných a kožných ochorení. Iba tu nájdete kúpeľnú Kolonádu s 8 prameňmi.
 
Najpopulárnejším prameňom kúpeľov je Herkules. Zložením ide o najsilnejšie mineralizovaný prameň na Slovensku a patrí medzi najvýznamnejšie v strednej Európe. Môžete absolvovať procedúry ako rehabilitácia, masáže, liečebné inhalácie, vodoliečba a sauny, teploliečba, elektroliečba, uhličité terapie, minerálne a prísadové kúpele, haloterapia – soľná jaskyňa, pitná kúra, lymfodrenáže, fototerapia. Procedúry, ktoré ako samoplatca môžete absolvovať bez lekárskej prehliadky si môžete načasovať na tomto telefónnom čísle: 054/4774225 alebo mailom: casovanie@kupele-bj.sk
 
4. VERZIA „HIKING TOUR“ Tým, čo radi brodia lesy a lozia po kopcoch, odporúčam zimnú turistiku po našich lesoch. Práve tu môžu doslovne chodiť „od buka do buka“. Možností je mnoho. Aj pre zdatné povahy a partie mladých zanietencov, aj pre rodiny s deťmi, a rovnako pre staršiu generáciu. Na taký Zborovský hrad alebo aspoň na Kalváriu vystúpite hravo aj s malými deťmi.
 
Ak sa chcete na okolie Bardejova pozrieť z výšky, vyberte si jednu z výhľadových veži, o ktorých sme písali aj tu. Veď kto by sa teraz v zime v troch vrstvách oblečenia štveral na strom, však? Tieto mini výstupy sa dajú zmáknuť za jedno dopoludnie aj s reklamami. Ale keď už sa odhodláte vyjsť na Stebnícku Maguru, to si už radšej zbaľte aj nejakú tu slaninku, to už bude na dlhšie.
 
 
 
5. VERZIA „HISTORY TOUR“ Horný Šariš sa vyslovene pýši tým, koľko vzácnych drevených kostolíkov tu máme. Na každej svetovej strane nájdete nejaký. Či sa vydáte smerom na Svidník (Hutka, Varadka, Jedlinka, Polianka, Skanzen), na Starú Ľubovňu (Frička, Krivé, Lukov), či na Prešov (Hervartov, Tročany), všade si viete prísť po dávku pokory, do toho skromného, no zároveň bohatého chrámu.
 
Mapy a brožúry o týchto pamiatkach u nás nájdete v rôznych jazykoch, tak si jednu vezmite so sebou, nájdete tam kontakty na sprievodcov. Ak si zvolíte túto variantu trávenia pobytu v Bardejove, odporúčame sobotu tráviť kostolíkmi v smere do Svidníka a spojiť to s výletom na Duklu a Údolie smrti.
 
 
KEĎ SA VÍKENDOVÝ POBYT V BARDEJOVE KONČÍ
 
Tak ako? Už ste sa rozhodli, čo podniknete, až k nám prídete na víkend? V nedeľu sa víkendový pobyt v Magure končí raňajkami, ale až sa my s vami rozlúčime, vy máte ešte stále dosť času sa po ceste domov zastaviť po ďalší zážitok. Ak sa vydáte domov smerom na Prešov a sobotu ste netrávili obhliadkami tunajšími drevenými kostolíkmi, skúste to teraz.
 
Kostolík v Hervartove máte po ceste a je zapísaný v zozname Unesco, bola by škoda sa tam nezastaviť. Alebo ešte jeden tip na výlet – MINISKANZEN DREVENÝCH CHRÁMOV V ĽUTINE. Tu nájdete všetky drevené kostolíky Slovenska, aj keď len v zmenšenej podobe.
 
Ale okolie a postavenie v prírode je naozaj kráááásne, je tam aj bufet, kde taký ten čajík padne určite po zimnej prehliadke kostolíkov každému vhod. Môžete vyjsť aj hore na zvonicu, odkiaľ je nádherný výhľad. Ak ste zvolili vrátiť sa domov smerom na Starú Ľubovňu, určite si urobte prestávku na hrade, alebo v Nestville parku, kde sa môžete pozrieť ako sa varí prvá slovenská whiskey.
 
Tak šťastnú cestu domov, priatelia a tešíme sa na vašu ďalšiu návštevu. Keď sa v jari nepodarí, tak v lete, dobre? Dovtedy pripravím tipy na letné dlhé večery v Bardejove. S láskou vaša Mirka z Magury.
 
Pietro
29.03.2021 20:39
kurenie
Mne sa v zime moč na žiadne výlety chodiť nechce. Každý deň vymrznem v práci, tak som rád, keď prídem domov, uvarím si kávu a sadnem si na gauč. Cez víkend je to podobné, ani tak sa mi von do tej zimy veľmi nechce. To deme s manželkou a deťmi maximálne na nejakú prechádzku. Doma máme krásne teplo, tak komu by sa chcelo dobrovoľne von :-D. V podlahe máme zabudované vykurovacej fólie, ktoré som našiel na https://www.heatflowslovakia.sk/ , takže sa o kúrenie nijako nemusím starať.
Pridať komentár