Novoročný koncert mladých študentiek bratislavského Konzervatória

1339x
05. Január 2019
Novoročný koncert mladých študentiek bratislavského Konzervatória
Koncert sa uskutočnil v Bardejovských Kúpeľoch 
 
Prvý deň nového roka 2019 v koncertnej sále hotela Astória v Bardejovských Kúpeľoch zaznel nádherný Novoročný koncert v podaní mladých 17-18-ročných študentiek Konzervatória v Bratislave.
 
Dievčatá pochádzajúce z prešovského kraja: Ema Pisarčíková (klavír) – rodáčka z Bardejova, Annamária Lipková (husle) – z Demjaty okr. Prešov a Sára Halčišáková (spev) - z Kamenice okr. Sabinov, sa spoznali na Konzervatóriu v Bratislave, kde v súčasnosti študujú a rozvíjajú svoje talenty pod vedením renomovaných pedagógov – umelcov a aktuálne sa pripravujú na rôzne súťaže, ako je súťaž slovenských konzervatórií, medzinárodná súťaž Talents for Europe a iné.
 
Mladé umelkyne predviedli diela z obdobia baroka, klasicizmu, romantizmu až po 20. storočie. Zazneli hudobné skvosty od známych autorov, ako je: G. Ph. Telemann, J. S . Bach, J. Haydn, W. A. Mozart, M. T. von Paradis, R. Schumann, F. Chopin, C. Frank, W. Gomez.
 
U klaviristky Emy Pisarčíkovej sme pozorovali hudobno – interpretačnú a technickú zrelosť až virtuozitu, zmysel pre štýlovosť a farebnú zvukovosť v jednotlivých predvedených klavírnych dielach.
 
Okrem sólového hrania počas celého koncertu sprevádzala na klavíri svoje spolužiačky. Interpretácia huslistky Annamárie Lipkovej sa vyznačovala technickou zručnosťou, muzikalitou, štýlovosťou i pekným tónom.
 
Speváčka Sára Halčišáková disponujúca širokým, zvučným a krásnym mezzosopránom obohatila koncert nielen spevom, ale aj hovoreným slovom a poéziou.
 
Koncert mal mimoriadny úspech, koncertná sála bola zaplnená do posledného miesta a vďačné publikum ocenilo pozoruhodné výkony mladých perspektívnych umelkýň veľkým potleskom i mnohými uznaniami po koncerte.
(15:18, J.P.)
Diskusia
Pridať komentár