Najmladšie basketbalistky z Bardejova majú pred sebou úspešnú budúcnosť

1983x
13. Január 2019
Dievčenský basketbal v meste napreduje
Mladé basketbalistky z BKM Bardejov
 
Bardejovský basketbal má bohatú tradíciu. Boli časy, kedy sa mu darilo viac a takisto boli časy, kedy basketbal nebol v meste v popredí. Momentálne prvú ligu hrajú ženy BKM Bardejov, takisto má klub aj kategóriu mladšie žiačky a pozitívom je, že v tejto sezóne aj mladšie mini žiačky.
 
Deväť až desaťročné dievčatá sú nádejou, že v budúcnosti z nich vyrastú hráčky, ktoré budú Bardejov úspešne reprezentovať.
 
„Tieto dievčatá do klubu prichádzali postupne. Niektoré trénujú rok, niektoré len niekoľko mesiacov. No môžem povedať, že každá hráčka je veľmi šikovná už teraz. Ak budú chodiť na tréningy, budú sa naďalej zlepšovať. V tejto kategórii máme momentálne 16 dievčat, čo je dobrá situácia. Sú to dievčatá, ktoré chcú hrať basketbal,“ prezradil prezident BKM Bardejov Ladislav Mojdis, ktorý pri dievčatách pôsobí aj ako asistent trénera.
 
Pozrite si bohatú fotogalériu:
 
Tým hlavným je Ľubomír Dudinský. Tréningy majú dievčatá tri krát do týždňa – pondelok, stredu a piatok.
 
„Na budúci rok, ak všetko dobre dopadne, by sme chceli hrať kategóriu mladšia mini a staršie mini. Uvidíme, čo bude s kategóriou 2006, teda terajšie mladšie žiačky. Veľmi talentovaná Sárka Čupová odchádza do Ameriky. Mladšie mini sme doteraz v Bardejove ešte nemali. Prihlásili sme ich do ligy, aby sme mali kontakt s inými družstvami, ktoré majú túto kategóriu,“ dodal L. Mojdis.
 
Nakoľko telesná výchova na školách je v žalostnom stave, na tréningoch tréneri dievčatá učia nielen chytať loptu, ale aj napr. správne behať. Na basketbal sa môže prihlásiť každé dievča, ktoré navštevuje základnú školu.
(17:07, j)
Diskusia
Pridať komentár