Hokejové posily majú skúsenosti na rozdávanie

932x
18. Január 2019
Tréner Všetečka: Hrať hokej, nenechať sa vyprovokovať
Bardejovčania doma s možnosťou rozhodnúť 
 
V 2. hokejovej lige prebieha semifinále na dva víťazné zápasy. V prvých dueloch skupiny Východ Bardejov vyhral v Gelnici 4:1. Rimavská Sobota sa nečakane potrápila s Trebišovom, vyhrala 4:3 po predĺžení.
 
Hornošarišania poslali na ľad aj troch nových hokejistov v kádri s bohatými skúsenosťami. Peter Bartoš, rodák z Martina, naposledy odohral jedenásť sezón za HC Košice. V reprezentačnom drese 45 ročný útočník dal tri góly a mal aj tri asistencie. V drese majstrovských Košíc odohral viac ako tisíc zápasov.
 
Manažéri HK Bardejov pozvali aj Marcela Pavlovského, sezónu si pod Vinbargom už zahral v roku 2010. Naposledy bol najlepším strelcom v drese Sabinova. Aj obranca Vladimír Poláček má bohaté skúsenosti z mužstvom HC 46 v 1. lige.
 
 
 
V Gelnici v 1. tretine bolo málo chýb i vylúčení, hralo sa bez gólov. Po prvej prestávke lepšie začali Bardejovčania. Center Leščišin poslal puk na hokejku Duračinského a bolo 0:1. O viac ako desať minút domáci vyrovnávali z hokejky Cvejna. Do šatne išli v lepšej nálade Bardejovčania. Opäť Leščišin s Duračinským využili potenciál najlepšieho domáceho strelca Renčoka a bolo 1:2.
 
Nečakaný úder do domácej brány sa zrodil len 16 sekúnd po druhej prestávke. Priebojný a rýchly Lúč poslal puk na hokejku Leskovjanského a najproduktívnejší hráč od Tople zvýšil vedenie o dva góly na 1:3. Nezvládol to domáci legionár Piščalnikov a za napadnutie a nešportové správanie sa porúčal predčasne pod sprchy. Domáci na disciplinovanú a nekonfrontačnú hru hostí nestačili. Pol minúty pred koncom Komloš nabil puk Renčokovi, ten dal druhý svoj gól v zápase do prázdnej brány.
 
Gelnica bude určite nepríjemným súperom
 
Tréner Bardejova David Všetečka ocenil nielen kolektívny výkon, ale najmä pomoc skúsených hráčov, ktorí prišli podporiť Šarišanov: „Naši hráči sa venovali hokeju, nenechali sa vyprovokovať a vylučovať. Bartoš a Pavlovský svojimi skúsenosťami boli viditeľní na ľade. Podobne si svoje zastal aj Poláček v obrane.
 
Všetci majú skúsenosti na rozdávanie. Bolo to vidieť na našej hre. Poskladali sme nové formácie a v tretej päťke sa darilo na centri Leščišinovi. Náš najproduktívnejší hráč využil strelecké schopností svojich na krídle Renčoka a Duračinského. V sobotu 19.1. od 17.30 by sme chceli rozhodnúť, ale Gelnica bude určite nepríjemným súperom. Sústredený a najmä náš disciplinovaný výkon by mal byť dominantný.“
(10:44, J. Ščerbík)
 
Diskusia
Pridať komentár