Bardejovčania postúpili do finále play-off, hrdinom Marek Duračinský

3092x
19. Január 2019
Bardejovčania zaslúžene postúpili do finále
Radosť hráčov Bardejova (v bielom) po strelení rozhodujúceho gólu 
 
Druhá hokejová liga, skupina východ, mala dnes (sobota, 19. januára 2019) na programe druhé zápasy semifinále play-off. Po výhre v Gelnici mali hokejisti HK Bardejov na hokejkách mečbal a v prípade výhry by postúpili do finále.
 
Od začiatku boli domáci lepším tímom a postupe si začali vytvárať gólové šance. Do hľadiska si našlo cestu viac ako 600 divákov a prvého presného zásahu sa dočkali v trinástej minúte, keď skóre otvoril Lesňák. Už o minútu druhý presný zásah Bardejova v presilovej hre pridal Leskovjanský a o ďalšiu minútu už bolo na ukazovali 3:0, keď gólmana Gelnice prekonal aj Renčok. Dvadsaťšesť sekúnd pred koncom úvodného dejstva znížil Wesselényi.
 
V prostrednej časti hry padol iba jeden gól, keď v 24. minúte presne mieril Koksharov a vrátil domácim trojgólové vedenie.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Rušnejšia však bola posledná dvadsaťminútovka. Domáci v úvodných minútach pohodlne kontrolovali priebeh hry, no v 50. minúte Huszárik v presilovej hre znížil a o dve minúty Gelnicu kontaktným gólom do hry vrátil Wesselényi. Bardejovčania začali produkovať chyby v útočnom pásme, zbytočne strácali puk a za laxnosť pykali necelé tri minúty pred záverom, keď domáceho gólmana Dzúra prekonal Šterbák. Hornošarišania však nezložili zbrane a 21 sekúnd pred záverečným klaksónom strhol výhru na stranu domácich Duračinský, čím aj rozhodol o postupe do finále play-off skupiny východ.
 
V ňom sa Bardejov stretne s Rimavskou Sobotou, ktorá postúpila cez Trebišov. Prvý zápas sa uskutoční v Rimavskej Sobote o týždeň 26.1.2019. Doma sa Bardejov predstaví 2.2.2019.
 
HK Bardejov – HC Rebellion Gelnica 5:4 (3:1, 1:0, 1:3)
Góly: 13. Lesňák, 14. Leskovjanský, 15. Renčok, 24. Koksharov, 60. Duračinský – 20. a 52. Wesselényi, 50. Huszárik, 58. Šterbák
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Dzúr – Polaček, Koksharov, Leskovjanský, Lúč, Bartoš – Palko, Komloš, Lopáček, Paulovský, Lesňák – Osuský, Hreha, Duračinský, Leščišin, Renčok – Mistrík, Forgáč, Holéczy, Panóc
(21:13, j)
 
Marek Luterančík
20.01.2019 21:14
Prvá liga
Žeby sa Bardejov chcel vrátiť do prvej ligy? Poprosím kompetentných o odpoved. Ďakujem
Pridať komentár