Hokejisti vyhrali prvý finálový zápas, rozhodol Palko 20 sekúnd pred koncom

2437x
26. Január 2019
Skvelá výhra v Rimavskej Sobote
Napínavý duel, víťazne Bardejov 
 
Prvým finálovým zápasom v druhej hokejovej lige, v skupine Východ, odštartovalo vyvrcholenie dlhodobej súťaže. Rimavská Sobota v ňom privítala bardejovský HK a už pred zápasom bolo jasné, že oba celky pôjdu na doraz a do finále, ktoré sa hrá na dve víťazstva, budú chcieť vstúpiť lepšie.
 
Úvodná tretina priniesla iba jeden gól, o ktorý sa postaral v dvanástej minúte domáci Koniar. V úvode prostrednej časti hry hrala Rimavská Sobota presilovú hru a dokázala ju využiť – na 2:0 zvyšoval Buda. Nasledovali dve vylúčenia na oboch stranách. Bardejovčania sa dočkali kontaktného gólu v polovici hry, keď v presilovej hre domáceho gólmana prekonal Leskovjanský. O štyri minúty Buda poslal domácich znova do dvojgólového vedenia, keď využil presilovú hru o dvoch hráčov. Hostia z Horného Šariša doplácali na vylúčenia. Výsledkom 3:1 sa skončila aj prostredná časť hry.
 
Bardejovu vyšiel úvod poslednej dvadsaťminútovky, keď už po 85 sekundách Lopáček znížil na rozdiel jediného gólu. Asistenciu si pripísal Komloš. V ďalšom priebehu sa hralo zo strany na stranu, no gól neprichádzal. V 52. minúte hrali hostia presilovú hru a Česelka vyrovnal na 3:3, keď mu presne prihrával Polaček. Keď sa už zdalo, že duel sa dostane do predĺženia, 20 sekúnd pred záverečnou sirénou rozhodol o prvom víťazstve v sérii Palko, po asistenciách Paulovského a Komloša.
 
Bardejovčania tak vyhrali úvodné meranie síl a o týždeň v domácom prostredí budú môcť rozhodnúť o celkovom víťazovi v skupine východ.
 
HKM Rimavská Sobota – HK Bardejov 3:4 (1:0, 2:1, 0:3)
Góly: 12. Koniar, 22. a 34. Buda – 30. Leskovjanský, 42. Lopáček, 52. Česelka, 60. Palko
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Dzúr – Polaček, Koksharov, Leskovjanský, Lúč, Holéczy – Palko, Komloš, Lopáček, Paulovský, Lesňák – Hreha, Mihňák, Duračinský, Leščišin, Panóc – Česelka, Osuský, Chmeľ
(19:10, red)
Diskusia
Pridať komentár