Prednáška pre študentov Spojenej školy na Štefánikovej ulici v Bardejove zaujala

1102x
05. Február 2019
Prednáška pre murárov
Videoreportáž
 
Zabezpečiť kvalitné vzdelávanie je určite priorita každej školy. Základ praktickej prípravy žiakov na budúce povolanie tvorí rozvíjanie ich zručností a vytváranie správnych pracovných návykov.
 
Žiaci – murári zo Spojenej školy na Štefánikovej ulici v Bardejove získavajú ďalšie skúsenosti „z fachu“ aj formou besied, prednášok a odborných súťaží. Prednáška na tému Tehliarstvo to tiež dokazuje. Ing. Vincent Lenárt z firmyW-STAVOB s.r.o. hodnotí jej prínos pre zamestnávateľov z regiónu.
 
„Som veľmi rád, že Spojená škola nám poskytla takúto možnosť zaujímavej prednášky o výrobe tehál, zároveň sme mali možnosť vidieť aj našich možno nových potenciálnych zamestnancov, čiže súčasných žiakov tejto školy. Tiež by som chcel poďakovať za možnosť nadviazania kontaktov so školou, nejakej ďalšej spolupráce, pretože vidíme veľký význam v tom, aby sme si žiakov mohli vychovať pre potreby praxe sami, my, budúci zamestnávatelia.“
 
Cieľom prednášky, ktorú viedol Ing. Ján Fiala bolo poukázať na odlišnosti pri jednotlivých typoch tehál, uviesť kvalitatívne znaky, ktoré je nutné poznať a na základe toho ich pri práci používať. Tieto dôležité informácie sprostredkoval človek, ktorý je v danej oblasti expert. O to viac sú jeho názory cenné.
 
„Alfa a omega všetkého je to, že títo chlapci sa s výrobou ako takou, keď ju nebudú mať možnosť vidieť na vlastné oči, nestretnú. Jednotliví výrobcovia alebo jednotlivé odvetvia by sa mali snažiť mladým ľuďom, keď už to nemôžu vidieť na vlastné oči, im to aspoň pomocou nejakej prednášky alebo nejakého študijného materiálu snažiť ukázať, pretože nie je nič horšie ako keď ten murár pracuje s niečím, o čom nevie, čo drží v ruke, ako to vzniklo, prečo to tak používa a prečo to má používať práve týmto spôsobom a nie iným, pretože ten finálny zákazník povie, že tá tehla je zlá, murár je zlý, ale oni obidvaja sú na rovnakej strane. Zlý murár s dobrou tehlou stavbu dobrú nepostaví, opačne to taktiež nefunguje.“
(19:56, red)
 
Diskusia
Pridať komentár