V Bardejove vyhodnotili najlepších, víťazom Janík Velgos

2310x
14. Február 2019
Vyhlásili najlepších
Reportáž zo slávnostného vyhodnotenia 
 
Po roku v Bardejove znova vyhlásili najúspešnejších športovcov a slovenských reprezentantov v silovom trojboji v tlaku na lavičke a v mŕtvom ťahu za uplynulý rok. Do ľudovej jedálne zavítali pretekári z celého Slovenska.
 
Prezident Slovenskej asociácie silového trojboja Ľuboslav Velgos ocenil súťažiacich v kategóriách od dorastencov až po masters a takisto aj najlepšie kluby a jednotlivých sponzorov.
 
Bohaté zastúpenie mali aj pretekári z Bardejova, ktorým sa uplynulý rok vydaril, čo kvituje aj prezident asociácie.
 
„Minulý rok bol pre bardejovský klub veľmi úspešný. Chcel by som vyzdvihnúť zo žien Kristínu Fečovú a Petranu Blaškovú, ktoré podali v tomto roku veľmi kvalitné výkony a nemusia sa za ne hanbiť, boli to špičkové výkony v rámci sveta a Európy. Potom by som chcel vyzdvihnúť Dušana Argaláša a samozrejme Janíka Velgosa. Náš klub sa pomaličky rozrastá a už teraz má desať členov, ktorí majú méty reprezentovať na Majstrovstvách Európy a Majstrovstvách Sveta nabudúci rok, čo zase bude veľmi ťažké, nakoľko Majstrovstvá Sveta vychádzajú do Atlanty, USA alebo do Chicaga,“ prezradil prezident asociácie Ľuboslav Velgos.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Absolútnym víťazom sa stal domáci Janík Velgos, ktorý je s minulým rokom taktiež maximálne spokojný. „Bol to trochu ťažší rok, pretože sme išli do Ameriky na MR Olympia, kde sme boli trošku v strese, lebo predsa len sú tam iné pravidlá, ale zvládli sme to. Ako každý rok, je to náročné, ale tvrdým tréningom sa to dá zvládnuť.“
 
Práve Bardejov patrí k baštám silového trojboja na Slovensku. V kategórii junior získala ocenenie domáca Kristína Fečová. „Minulý rok sa mi podarilo vyhrať Majstrovstvá Slovenska a aj absolútne hodnotenie, tiež sa mi podarilo vyhrať Majstrovstvá Európy a Majstrovstvá Sveta. Na ďalší rok mám v pláne Majstrovstvá Slovenska v Liptovskom Hrádku, potom Majstrovstvá Slovenska v Čadci v silovom trojboji a neskôr Európa a Svet,“ okomentovala K. Fečová
 
O sprievodný program sa postarala spevácka skupina Melody pôsobiaca pri Hotelovej akadémii Jána Andraščíka. Galavečera sa zúčastnili aj zástupcovia mesta a mnohí pozvaní hostia.
(19:04, L. Urbán)
 
Diskusia
Pridať komentár