Hokejisti strelili Púchovu 15 gólov a tešia sa z historického bronzu

2232x
16. Február 2019
Gólové hody na Hornom Šariši
 
Bardejovčania po prevzatí ocenenia 
 
Hokejisti HK Bardejov v boji o tretie miesto privítali na domácom ľade súpera z Púchova. Po víťazstve v prvom zápase 5:2 mali na hokejkách mečbal, v prípade, ak by vyhrali, tešili by sa z bronzových medailí. Napokon Bardejovčania svojho súpera porazili vysoko 15:7 a získali doposiaľ najväčší úspech v krátkej histórii fungovania klubu.
 
Už prvá tretina napovedala, kto bude ťahať za dlhší koniec povrazu. Bardejovčania ju vyhrali 5:1 a položili základ víťazstva. V prostrednej časti hry znova na ľade dominovali a druhú dvadsaťminútovku vyhrali 4:1. Po dvoch tretinách tak bolo 9:2 a otázkou ostávalo, koľko gólov ešte súperovi strelia.
 
Úvod poslednej tretiny vyšiel lepšie hosťom, ktorí za 75 sekúnd strelili tri góly a skorigovali výsledok na 9:5. Tréner domácich si následne vzal oddychový čas, chlapcov upokojil a tí v ďalšom priebehu strelili šesť gólov a duel pohodlne dotiahli do víťazného konca. Po záverečnom klaksóne už vypukla na štadióne radosť zo zisku bronzu, hokejisti získali medaily a pohár.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
„Dôležité bolo hráčov motivovať, ukončiť sériu a nikam už necestovať. Pre divákov to bol veľmi dobrý zápas. Roman Dzúr nás celú sezónu držal, chceli sme mu pomôcť, no nástup do tretej tretiny bol zlý a zbytočne sme inkasovali tri góly. Je to veľký úspech. Ak by nám niekto na začiatku sezóny vravel, že budeme hrať o medaily, tak by málokto tomu veril. Vytvorila sa výborná partia a išli sme si za svojím. Som na hráčov hrdý,“ prezradil krátko po skončení duelu tréner Bardejova David Všetečka.
 
Domáci Marek Duračinský ohodnotil boje o tretie miesto: "Dnes padalo veľa gólov, pre divákov to bolo asi pekné. Som spokojný s týmto výsledkom, sme radi pre tento úspech čo sme pre Bardejov vybojovali. V Púchove sme trochu bojovali, ale dnes sme to potvrdili a išli sme ako správny kolektív."
  
HK Bardejov – MŠK Púchov 15:7 (5:1, 4:1, 6:5)
Zostava Bardejova: Dzúr - Polaček, Koksharov, Leskovjanský, Lúč, Bartoš - Osuský, Palko, Lesňák, Leščišin, Chmeľ - Hreha, Komloš, Panóc, Lopáček, Duračinský - Mistrík, Forgáč, Holéczy, Česelka 
Góly: 2. a 30. Česelka, 8. Duračinský, 13. Mistrík, 15., 17. a 44. Leščišin, 21. a 36. Lúč, 33. a 51. Leskovjanský, 46 a 51. Lesňák, 46. Komloš, 59. Palko - 5. Zúbek, 30. Furo, 42. a 58. Šimíček, 43. Romanov, 43. Kvocera, 49. Dolinajec
(20:44, j)
 
Diskusia
Pridať komentár