Tajné odmeny pre konateľov mesta Bardejov?

2343x
24. Február 2019
Konateľ Mestských lesov zabudol, že hospodári s majetkom mesta
 
Interpelácia 
 
Dňa 20. februára 2019 poslanec MsZ v Bardejove Milan Pilip poslal interpelácie konateľom troch z piatich mestských obchodných spoločností, v ktorých ho zaujímalo, aké odmeny im boli vyplatené v kalendárnych rokoch 2017 a 2018.
 
Podľa čl. XIII. ods. 1 Rokovacieho poriadku Mestského zastupiteľstva v Bardejove, interpelácia je kvalifikovaná otázka, ktorá sa vzťahuje na uplatňovanie a vykonávanie nariadení mesta, rozhodnutí mesta, uznesení MsZ, pôsobnosti MsÚ a právnických osôb založených alebo zriadených mestom.
 
Poslanci majú taktiež právo požadovať od riaditeľov právnických osôb založených alebo zriadených obcou vysvetlenie vo veciach týkajúcich sa ich činnosti (čl. XIII. ods. 2). Tieto oprávnenia poslancov mestského zastupiteľstva vyplývajú priamo zo zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení (§ 25 ods. 4). Poslanec Pilip nám poskytol na uverejnenie plné znenie jeho interpelácie, odpoveď konateľa obchodnej spoločnosti Mestské lesy Bardejov, s. r. o. Vladimíra Zoľáka a aj jeho následné dožiadanie.
 
--------------------------------------------------------------------------
 
Vážená pani konateľka, Vážený pán konateľ, v súlade s ustanovením čl. XIII., ods. 2 Rokovacieho poriadku Mestského zastupiteľstva v Bardejove sa na Vás obraciam so žiadosťou o vysvetlenie vo veciach týkajúcich sa výkonu práce konateľa obchodnej spoločnosti (interpelácia): Aké odmeny Vám boli ako konateľke/konateľovi vyplatené počas kalendárnych rokov 2017 a 2018?
 
S pozdravom Milan PILIP,  poslanec MsZ
 
--------------------------------------------------------------------------
 
Dobrý deň pán poslanec, Keďže opytovacie zámeno „aký-á-é“ vyjadruje otázku vzťahujúcu sa na vlastnosť, kvalitu, resp. ich stupeň, alebo uvádza vedľajšiu prívlastkovú a prísudkovú vetu, odpoveď na Vašu žiadosť o vysvetlenie vo veciach týkajúcich sa výkonu práce konateľa znie: Počas kalendárnych rokov 2017 a 2018 boli konateľovi spoločnosti vyplatené mesačné a ročné odmeny za výkon funkcie štatutára, a to na základe zmluvy o výkone funkcie konateľa.
 
Prajem príjemný zvyšok dňa Ing. Vladimír Zoľák,  konateľ
 
--------------------------------------------------------------------------
 
Vážený pán konateľ, nehnevajte sa, ale nemám čas na Vaše žarty. Nie som tu za seba, ale bavíte sa s voleným zástupcom ľudu. Navyše spravujete majetok a peniaze, ktoré nie sú Vaše, ale patria všetkým občanom, ktorí sa na nich poskladali zo svojich daní. Preto ma udivuje Vaša opovážlivosť. Očakávam odpoveď na moju interpeláciu.
 
S pozdravom Milan Pilip,  poslanec MsZ
 
--------------------------------------------------------------------------
 
A otázka na záver: Dozvie sa poslanec MsZ v Bardejove a aj verejnosť, aké odmeny dostávajú konatelia mestských spoločností v Bardejove?
 
 
 
 --------------------------------------------------------------------------
 
 
 
(18:57, V. Novák,  * BLOG / Redakcia do blogov nezasahuje, ani sa s príspevkami nijako nestotožňuje)
 
Diskusia
Pridať komentár