Do Bardejova zavítala spisovateľka Gabriela Futová

1125x
04. Marec 2019
Beseda so spisovateľkou Gabrielou Futovou
Beseda sa uskutočnila v knižnici 
 
Vo štvrtok 28.2.2019 zavítala do Okresnej knižnice Dávida Gutgesela v Bardejove známa slovenská autorka literatúry pre deti a mládež Gabriela Futová.
 
Beseda sa uskutočnila v rámci projektu Zaži s Gutgeselom, že kniha je skvelým priateľom, ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
 
Cieľom projektu je prostredníctvom rôznorodých hodnotných aktivít – besedy s viacžánrovým presahom, stretnutia s regionálnymi autormi, či literárno–náučné súťaže, zvýšenie čitateľskej gramotnosti a poskytnutie prehľadu o dianí na slovenskej literárnej, umeleckej a odbornej scéne.
 
Besedu s názvom Poklady v srdci ukryté otvorila pani knihovníčka Alžbeta Kutašovičová, ktorá nášho hosťa privítala. Pani spisovateľka deťom v úvode porozprávala o počiatkoch svojej spisovateľskej kariéry: „Mne sa veľmi páčila predstava človeka, ktorý píše. Stále vo mne driemala túžba napísať knihu. Začať so svojou vášňou môžete odmalička.“
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Gabriela Futová predstavila svoju tvorbu, porozprávala, kde všade čerpá inšpiráciu a odpovedala aj na zvedavé otázky detí. Dozvedeli sa napríklad, že v detstve rada čítala knihy od českého spisovateľa Václava Čtvrtka.
 
Keďže veselé príbehy sú pútavou čitateľskou lahôdkou a spisovateľkinej tvorbe nechýba humor a fantázia, v rovnakom duchu sa niesla aj atmosféra besedy. V závere besedy prebehla autogramiáda.
 
Veríme, že deti si tak spolu s vlastnoručným autorským podpisom knihy odniesli aj príjemné dojmy. Pani spisovateľke prajeme veľa dobrých nápadov pri tvorbe a tešíme sa na ďalšie zaujímavé knihy.
(20:11, J. Lipková)
Diskusia
Pridať komentár