Primátor Bardejova - hrobár bardejovského futbalu

5788x
05. Marec 2019
BLOG: Likvidačné delenie peňazí pre Partizán Bardejov BŠK
 
 
Vďaka okolnostiam som sa stal v roku 2016 prezidentom nášho futbalového klubu. Som aj jeho častým sponzorom. Vlastných peňazí som do bardejovského futbalu dal už neúrekom. Ale bez srdca, zanietenia a vlastného presvedčenia sa to robiť nedá. Neustále oslovujem sponzorov a vybavujem peniaze na chod klubu.
 
Na to, aby mohli hrať a trénovať dospelí a mládež, na to, aby bardejovský futbal prežíval a vzmáhal sa. Minulý rok bol náročný finančne aj psychicky. Mužstvu sa nedarilo a fanúšikovia často odchádzali sklamaní. Vtedy som bol tiež najväčším fanúšikom chlapcov, pretože viem, aké je dôležité fandiť aj vtedy, keď sa nedarí. Vedel som, že sa z toho dostaneme. Že sa nová zostava odrazí od dna tabuľky a začne vyhrávať. Stalo sa.
 
A stalo sa aj niečo iné, s čím sme nepočítali. Začiatkom februára tohto roku som sa na našom futbalovom štadióne stretol s novým konateľom spoločnosti Bardenergy. Spoločnosťou, ktorá bola hlavným sponzorom futbalového klubu. Bardenergy dlhé roky podporoval bardejovský futbal, za čo im patrí moja vďaka ako prezidenta klubu. S už bývalým vedením Bardenergy som na tento rok dohodol síce menšiu, no stále celkom slušnú sponzorskú sumu, ktorá by nám pomohla čiastočne eliminovať dopady zníženia dotácie zo strany mesta. Išlo o sumu 50 000 eur.
 
Túto dotáciu určenú pre náš futbalový klub nám potvrdil aj nový konateľ spoločnosti. Tieto peniaze mali priamo poslúžiť nielen našej mládeži, ktorá bojuje o postup do futbalovej akadémie na Slovensku, medzi TOP 12 družstiev.
 
Možno bude športových fanúšikov zaujímať, že v našich družstvách hráva 259 detí. Na stretnutí mi bolo povedané, že bardejovský primátor dotáciu od Bardenergy, určenú pre bardejovský futbalový klub, navrhuje zrušiť a mládežníckym družstvám futbalistov nedať nič, čo on ako konateľ plne rešpektuje. Takéto rozhodnutie je likvidačné pre našich mládežníkov. A nielen to.
 
Prostriedky, ktoré sme mali dostať my, sa rozdelili pre iné športy. Jedným chudákom sa z cudzieho zoberie a iným chudákom sa pridá. Nie z bohatého rozpočtu, ale z už predtým raz sľúbených cudzích peňazí. Nezávidím iným športovým klubom. V našom meste každý jeden potrebuje omnoho vyššiu podporu ako soľ a každý prežíva iba zázrakom. Táto správa ma doslova šokovala.
 
Týmto rozhodnutím pán primátor akoby vyriekol ortieľ smrti nad bardejovským futbalom. Je ohrozené samotné dohratie jarnej časti našich futbalových mužstiev. Toto konanie primátora ohrozí naše mužstvo v II. lige a našu mládež.
 
Kandidoval som za primátora, aby som v tomto meste niečo zmenil, pretože informácie o takýchto praktikách vedenia mesta sa ku mne dostávali pravidelne. Chcel som, aby sa v našom meste neskloňovalo slovo korupcia ani iné praktiky, a aby doménou Bardejova neboli iba naše, turistami obdivované kultúrne pamiatky.
 
Domnievam sa, že ide o ďalšiu formu pomsty. Dovolil som si kandidovať? Už mi bolo naznačené, že tak mi treba. Ale ak som niečím charakteristický, tak je to absencia strachu. Nebojím sa a o veciach budem hovoriť vždy iba pravdu.
 
Nech sa Bardejovčanom otvoria oči a nech sa Bardejov konečne začne meniť k lepšiemu. Apelujem na športových fanúšikov, pred očami ktorých prebieha snaha likvidovať náš klub, tak ako boli výkonnostne zlikvidované hádzaná, hokej, atletika a iné.
 
Apelujem na rodičov, ktorí nám dôverujú, že ich deti budú športovať a nie sa flákať, alebo sedieť za počítačmi. Prosím poslancov, aby sme spoločným úsilím vytvárali našej mládeži podmienky pre šport.
(20:11, Stanislav Soroka,  poslanec Mestského zastupiteľstva v Bardejove a prezident futbalového klubu Partizán Bardejov. * BLOG / Redakcia do blogov nezasahuje, ani sa s príspevkami nijako nestotožňuje)
Diskusia
Pridať komentár