Súťaž v prednese poézie na Hotelovej akadémii J. Andraščíka

1933x
07. Marec 2019
Poézia na HA J. Andraščíka
Účastníci Hviezdoslavovho Kubína 
 
Komorná atmosféra školskej knižnice, portrét Pavla Országha Hviezdoslava, zapálené sviečky a nedočkaví mladí recitátori... Takto vyzeralo predpoludnie 6. marca 2019 na Hotelovej akadémii J. Andraščíka, kde sa na školskom kole súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín stretlo 24 interpretov – víťazov triednych kôl.
 
V tomto ročníku sa súťažilo len v kategórii poézia, kategória próza zastúpenie nemala. Otvorenia a vyhodnotenia súťaže sa zúčastnila aj riaditeľka školy RNDr. Eva Čajková, PhD., ktorá ocenila účasť a záujem študentov i zásluhy pedagógov, ktorí ich k umeleckému prednesu vedú.
 
Výkony recitátorov hodnotila odborná porota zložená z učiteľov slovenského jazyka a literatúry. Súťaž bola zaujímavá rôznorodosťou textov. Na jednom póle to boli reflexívne verše Milana Rúfusa, niekde uprostred tínedžerská poézia Elišky Melušovej a na druhom póle satirické verše Michala Kubovčíka. Publikum sa určite nenudilo.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Z dobrého umiestnenia sa tešili:
1. miesto – Ján Velgos – 3.H – odbor hotelová akadémia
                – Simona Snaková – 2.A – odbor manažment regionálneho cestovného ruchu
2. miesto – Júlia Šarišská – 4.E – odbor ekonomické lýceum
                – Kristína Hoľpitová – 3.A – odbor manažment regionálneho cestovného ruchu
3. miesto – Simona Maťašová – 3.A – odbor manažment regionálneho cestovného ruchu
                – Daniel Sokol – 3.H – odbor hotelová akadémia
 
Je potešujúce, že i v súčasnosti sa darí mladých upútať poéziou a dokonca i umeleckým prednesom. Interpretácia umeleckého textu je nielen o láske k literatúre, ale aj o nadobúdaní skúseností s verejným vystupovaním, ktoré sa dajú uplatniť v ktorejkoľvek oblasti osobného i profesionálneho života. A to tiež nie je nedôležité.
(13:55, PhDr. A. Duhanová)
Diskusia
Pridať komentár