Veselé fašiangy v zariadení pre seniorov

1026x
13. Marec 2019
V zariadení pre seniorov na Wolkerovej ulici
Na Wolkerovej ulici v zariadení pre seniorov bolo veselo 
 
Fašiangy, Turíce, Veľká Noc príde... Jedna z najznámejších a na Slovensku najrozšírenejších fašiangových pesničiek. Fašiangy sú prechodom medzi zimným a jarným obdobím.
 
Počas fašiangov prevláda zábava, organizujú sa svadby, plesy a pod. Hlavne posledné tri dni sú vyvrcholením poriadnej zábavy a plných stolov. Posledný štvrtok pred koncom fašiangov sa v minulosti nazýval aj „tučný štvrtok“.
 
Takto bolo aj v našom zariadení pre seniorov na Wolkerovej ulici, kedy posledný štvrtok pred Popolcovou stredou sme pre našich seniorov pripravili už tradičnú fašiangovú zábavu so živou hudbou a tombolou.
 
Priestory jedálne sa na chvíľu zmenili na tanečný parket a do tanca nám zahrala živá hudba. Na stoloch nechýbali tradičné fašiangové šišky a iné dobroty, ktorú sú neodmysliteľnou súčasťou fašiangových slávností.
 
Skvelá atmosféra pohltila aj tých, ktorí sa nestratili vo víre tanca a iba sa zblízka prizerali. Medzi tanečnými kolami sme losovali tombolu, ktorá potešila každého jedného klienta, to znamená, že výhra sa ušla každému.
 
Pekné prekvapenie nám pripravil najstarší klient nášho zariadenia p. Brezovský, ktorý v rámci kultúrneho programu nám s hudobným doprovodom zaspieval starú bardejovskú pesničku, ktorú ho naučila ešte jeho babička.
 
Fašiangová zábava bola príjemným spestrením každodenného života seniorov žijúcich v našom zariadení a zároveň zavŕšením radovánok pred vstupom do pôstneho predveľkonočného obdobia.
(10:34, Z. Kuchtová, M. Bariliková)
 
Diskusia
Pridať komentár