Najlepším športovcom v Bardejove je Janík Velgos, v kraji patrí k najlepším

1755x
22. Marec 2019
Tento článok vyšiel v novinách AHOJ BARDEJOVÍZIE 
Vybojoval si miesto v TOP 10 
 Videoreportáž
 
V Divadle Jonáša Záborského v Prešove sa už po šestnásty krát uskutočnilo vyhodnotenie najlepších športovcov Prešovského kraja. V desiatke najlepších sa ocitol aj mladý Bardejovčan Ján Velgos. Študent Hotelovej akadémie Jána Andraščíka sa stal zároveň najlepším športovcom z Bardejova.
 
Celkovým víťazom v kategórii jednotlivci je brankár hádzanárskeho klubu Tatran Prešov Igor Čupryna a najlepším kolektívom sa po roku znova stali prešovskí hádzanári.
 
V užšej nominácii kolektívov sa ocitli aj futbalistky Partizána Bardejov, ktoré v uplynulom roku na kraji získali striebro. Janík Velgos v minulosti bodoval v kategórii najúspešnejší študenti stredných škôl, tento raz sa mu už miesto ušlo v TOP desiatke.
 
Mr. Olympia 
 
V minulom roku ako prvý Slovák vybojoval prvé miesto a výkonom 320 kg sa stal držiteľom prestížneho titulu Mr. Olympia benchpress v americkom Las Vegas medzi mužmi a zároveň získal aj titul absolútneho víťaza bez rozdielu hmotnosti a veku v open kategórii.
 
Vekom stále ešte dorastenec je po vlaňajšku už štvornásobným majstrom sveta i Európy a rovnako štyrikrát už získal aj titul najsilnejší dorastenec na svete. Doteraz prekonal 20 svetových, európskych a slovenských rekordov.
 
V minulom roku zlepšil výkonmi 360 kg (drep), 320 kg (tlak) a 250 kg (mŕtvy ťah) celkovým súčtom 930 kg svetový rekord v silovom trojboji. Výkon 345 kg v tlaku na lavičke mu vyniesol nielen svetový rekord v tejto disciplíne, ale zaradil ho aj na čelo svetových tabuliek všetkých medzinárodných federácií na svete medzi dorastencami a juniormi do 23 rokov.
(21:29, j, MB) 
Diskusia
Pridať komentár