V závere ani jeden celok nestrhol víťazstvo na svoju stranu

958x
24. Marec 2019
Bardejov získal cenný bod 
Bardejovčania neprehrali ani tretí zápas za sebou 
 
V sobotu 23. marca 2019 v príjemnom jarnom počasí hostili futbalisti Partizána Bardejov v rámci dvadsiateho kola lídra súťaže, celok FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. Do Bardejova prišiel líder súťaže, ktorý si body vozí aj z vonkajších duelov, Bardejovčania však v boji o záchranu potrebujú bodovať a hlavne v domácom prostredí nechcú kožu predať ľahko.
 
V úvode stretnutia mali viac z hry hostia, no do vyloženejšej šance sa nedostali. Po štvrťhodinke hry sa domáci osmelili a hra sa vyrovnala. Po chybe brankára hostí, ktorý vybehol, Partizáni nedokázali loptu dopraviť na prázdnej brány. Potvrdilo sa športové pravidlo nedáš – dostaneš, na opačnej strane po štandardke v 27. minúte Dzurík prekonal gólmana Gmittera a hostia viedli. Do záveru prvej štyridsaťminútovky sa už skóre nemenilo.
 
Po zmene strán sa hra prelievala zo strany na stranu a mierne navrch začali mať hostitelia. Na kopačkách Partizána však chýbal väčší pokoj a finálna hra škrípala. Rušno nastalo pätnásť minút pred záverom, keď hosťujúci hráč Dzurík fauloval v pokutovom území a rozhodla nariadil pokutový kop. Ten bezpečne premenil Staško a hralo sa odznova.
 
V závere sa ešte oba kolektívy snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, no ďalší presný zásah už nepadol. Partizán tak neprehral ani tretí jarný zápas a z deviatich možných získal sedem bodov.
 
„Zápas bol veľmi vyrovnaný, bojovný. Obaja chceli vyhrať, čo sa ani jednému nepodarilo. Súper úvodných pätnásť minút bol aktívnejší, lepší na lopte, my sme čakali, s čím na nás Pohronie vyrukuje. Predsa je to prvé mužstvo v tabuľke, ktoré vonku ešte neprehralo. Hru má dobre prepracovanú. Po štvrťhodinke sme sa viac osmelili, mali sme vyloženú šancu, keď brankár hostí vyhlavičkoval loptu na hrane pokutového územia na nášho hráča, ktorý keď ho preloboval, tak z 30 metrov netrafil bránu. To bol dôležitý moment tohto stretnutia, ktorým sme mohli ísť do vedenia. Následne sa to prelínalo zo strany na stranu, aj my a aj hostia mali nejaké šance. Zo štandardnej situácie sme do polčasu dostali gól, kde hráč, ktorý bol určený na pokrytie Dzúrika, ho nechal voľného a ten zahlavičkoval a dal gól,“ zhodnotil prvý polčas tréner Bardejova Roman Berta.
 
Po zmene strán domáci vyrovnali, no na tri body to napokon nestačilo. „V druhom polčase bol z našej strany lepší výkon, aj keď vo finálnej fáze a v zakončení treba mať viac pokoja. Podarilo sa nám vyrovnať a v závere sme trošku hrali vabank, chceli sme dať ešte jeden gól, no nepodarilo sa nám ho už streliť. Remízový zápas sa skončil nerozhodne, musíme to rešpektovať, hrali sme doma s prvým, neprehrali sme. Pohronie vonku vyhráva. Musíme sa pripraviť na ďalšie zápasy,“ dodal Berta.
 
Najbližšie sa Partizán predstaví v Trebišove, duel sa uskutoční posledný marcový deň.
(17:33, partizanbj.sk) 
 
Diskusia
Pridať komentár