Daj si kávu v Magure

1741x
25. Marec 2019
Už ani deň bez kávy
Penzión Magura prináša jedinečnú kávu - vyskúšajte a neoľutujete
 
Boli časy, keď som kávu nepila. Fakt. Dobre, raz som si dala. Z automatu na intráku (je to vôbec káva?). Učila som sa na skúšku z matiky a verila som, že keď to s tou kávu potiahnem do noci, tak mi bude lepšie páliť. Fuj, nedalo sa to piť. Bolo to také….ako to opísať? Tvárila som sa pri tom ako môj muž, keď mu niekto dá na tanier rybu.
 
Tá kávová tekutina skončila v umývadle, kde sme vtedy umývali zuby aj riad a chladili víno. Čo by na to dnes povedali dámy z hygieny? Kelímok som hodila do ešte neseparovaného odpadu. Teraz by ma pri tom určite niekto odfotil a zavesil na instagram s titulkou o neekologickej mládeži.
 
Div sa svete, skúšku z matiky som urobila aj bez tej „kávy“, čo považujem za jeden z mojich najväčších životných úspechov, lebo doteraz mám problémy s malou násobilkou a fakt neviem, aký význam majú integrály a derivácie v bežnej praxi.
 
Bolo to so mnou ťažké. Nepila som kávu, ani pivo, ani na cigu sa so mnou nedalo. Nechápem, že som sa na intráku udržala v tej najlepšej partii EVER.
 
Môj život aj po výške plynul bez kávy ďalej a ja som žila v sladkej nevedomosti, že pripravovať kávu hosťom a nepiť ju, je úplne v pohode. Nenašiel sa žiaden „čo-na-srdci-to-na-jazyku“, ktorý by mi povedal, že to nie je normálne. Dokonca ani Anka, ktorá ma v Prešove zasväcovala do tajov baristiky. Zrejme vo mňa verila, lebo mi povedala, že raz budem blahorečiť aj tú 100% arabicu, ktorú som vtedy takmer vypľula.
 
Zatiaľ to teda ešte nedávam ani s cukrom a mliekom – kvašné jak fras – ale urobila som výrazný pokrok. Dnes som v leveli zvanom „barz paradna“ a už viem, že je oveľa príjemnejšie komentovať neprítomnú kamošku, keď popíjam kapučínko a nie nejaký gumi džúsik.
 
A nedvíhajte obočie – teraz sa bavíme o stretkách, keď som autom. Keď sa pije víno, všetky kamošky sú prítomné. Tento text chce byť pozvánka na kávu nie len pre tých, ktorým som x rokov vravela „Ja kávu nepijem“, ale pre všetkých, ktorí už dávno pochopili, že aj zlý deň s kávou je lepší ako dobrý deň bez nej.
 
No tak…priznaj sa, že to potrebuješ. Daj si kávu. DAJ SI KÁVU V MAGURE. Môj úsmev máš zdarma.
(18:11, penzionmagura.sk)
Diskusia
Pridať komentár