Ešte raz, ale lepšie

1461x
25. Marec 2019
Ešte raz, ale lepšie...
 
...je názov divadelnej hry Michaela Englera, ktorú videlo vyše 450 divákov v piatkový večer 22.03.2019 v sále Kultúrneho domu v Zborove. Dej hry sa odohrával v domácnosti úspešného spisovateľa, ktorého manželstvo bolo na pokraji rozvodu a pri nešťastnej výmene názorov došlo k pádu, pri ktorom hlavný protagonista, spisovateľ Thomas, stratil vedomie a dostal sa do kómy.
 
Po prebratí z kómy sa vrátil do veku 20 rokov, pričom všetko ostatné, vrátane manželských problémov sa mu z pamäti vymazalo...
 
O tom, či sa dá takto začať odznova divákov v zaplnenom hľadisku exceletne presvedčoval predstaviteľ hlavnej postavy Marko Igonda.
 
Bravúrny potlesk pri prvom príchode na „domáce“ javisko zožal predstaviteľ druhej mužskej postavy, zborovský rodák, Martin Mňahončák, ktorý tento divadelný projekt zároveň aj režíroval.
 
Dvoch mužov na javisku krásne dopĺňali aj ich herecké kolegyne Aniko Vargová a Kristína Greppelová. Príjemné a oddychové divadelné predstavenie bolo zavŕšené vďačným potleskom divákov a standing ovation bolo krásnym poďakovaním všetkým hercom.
 
Záverečnú bodku za týmto divadelným večerom urobil starosta obce Zborov Mgr. Ján Šurkala, PhD., ktorý poďakoval všetkým prítomným divákom za záujem o divadelnú kultúru a vďaka patrila aj hercom za ich herecké výkony a za vzájomné kultúrne obohatenie.
(19:39, V. Bodíková/zborov.sk)
Diskusia
Pridať komentár