Spoločné vyhlásenie k situácii v Bardejovskej televízii

1488x
27. Marec 2019
Vyhlásenie platformy MyBardejov
 
 
Apelujeme na volených zástupcov samosprávy Mesta Bardejov, aby zachovali existenciu Bardejovskej televízie, vypísali transparentné výberové konanie na funkciu konateľa, a aby dali šancu tejto inštitúcii, s vybudovaným menom, pod novým vedením na zlepšenie jej služieb pre obyvateľov Mesta Bardejov.
 
Sme presvedčení, že náhle rozhodnutie o zrušení Bardejovskej televízie by sa mohlo stretnúť s negatívnym ohlasom Bardejovčanov, ktorí sú práve tí, na ktorých rozhodnutí by mal záležať jej ďalší osud.
 
Sme tiež názoru, že prípadná tzv. transformácia televízie na internetovú televíziu nebude v skutočnosti znamenať transformáciu, ale jej faktické zrušenie. Nikto sa nepýtal občanov, či si želajú televíziu zrušiť, alebo zachovať s víziou jej reorganizácie, zmeny programovej štruktúry a skvalitnenia služieb, ktoré verejnosti poskytuje.
 
Taktiež nás znepokojuje fakt, že v mesiacoch november 2018 až február 2019 zamestnanci Bardejovskej televízie upozornili na nezákonné konanie v ich organizácii. Sme presvedčení, že zrušenie televízie, a s tým spojené ich prepustenie bude zlým signálom nielen pre Bardejov, ale pre celú krajinu.
 
Takýto akt bude znamenať, že ozvať sa a povedať nahlas, ak sa niekde deje neprávosť, bude mať za následok pomstu tých, ktorí sú pri moci voči tým, ktorí na problémy upozornili.
 
Ak chceme byť úspešným mestom, krajinou, musíme sa postaviť na stranu odvážnych ľudí, a vážne rozhodnutia musíme prijímať v zhode s tým, čo si želajú občania.
 
V Bardejove 27. marca 2019,
Občianska platforma myBardejov,
Okresná organizácia strany Sloboda a solidarita.
(19:13, VN)
Diskusia
Pridať komentár