Hokejisti zažili úspešnú sezónu

1526x
29. Marec 2019
Tento článok vyšiel v novinách AHOJ BARDEJOVÍZIE
Umiestnili sa na bronzovej priečke 
Bardejovčania sa po sezóne tešili zo zisku bronzu
 
Hokejisti HK Bardejov majú za sebou najúspešnejšiu sezónu v krátkej histórii klubu. V základnej časti odohrali štrnásť duelov s konečnou bilanciou desať výhier a štyri prehry. V tabuľke sa umiestnili na bronzovej priečke.
 
V semifinále play-off Bardejov vyradil Gelnicu a vo finále podľahol Rimavskej Sobote po tesnom boji 1:2 na zápasy. V boji o tretie miesto HK Bardejov porazil Púchov 2:0 na zápasy.
 
„Na začiatku sezóny došlo k zmene trénera, keď Jána Vodilu nahradil náš bývalý hráč David Všetečka. Svojej trénerskej úlohy sa zhostil a bolo to vidieť aj na výsledkoch počas sezóny,“ uviedol na začiatok viceprezident klubu Jozef Talár.
 
„Po prvom prehratom zápase s Rimavskou Sobotou sme získali viacerých hráčov, ktorí posilnili náš káder a hneď na to sme vyhrali v Sabinove. To nás nakoplo a začali sme vyhrávať. Cestu na štadión si postupne nachádzalo čoraz viac ľudí a verím, že ich naša hra potešila,“ pokračoval generálny manažér klubu Vladimír Ducár.
 
Po sérii víťazstiev sa Bardejov dostal na čelo tabuľky a stal sa jedným z ašpirantov na víťazstvo v druhej lige. „Hralo sa dobre a aj ohlasy ľudí boli pozitívne. Zlom však nastal opäť v zápase s R. Sobotou, keď sme prehrali a dostali sme sa na druhé miesto. No hra bola veľmi dobrá, kompaktná, dalo sa na to pozerať,“ vyzdvihol Talár.
 
S celou základnou časťou bolo vedenie klubu spokojné, aj keď sa napokon prvé miesto nepodarilo uhrať. Druhá liga sa aj tento rok kvalitatívne posunula a mnohé zápasy mali prvoligovú úroveň. Pomohli aj hráči, ktorí pribudli do tímu - hlavne skúsený Peter Bartoš a Marcel Pavlovský, ale aj Ladislav Poláček či Martin Palko. Hokejisti napokon získali tretie miesto, čo je najväčší úspech v krátkej histórii klubu.
 
„Je to veľký úspech. Ak by nám niekto na začiatku sezóny vravel, že budeme hrať o medaily, tak by málokto tomu veril. Vytvorila sa výborná partia a išli sme si za svojím. Na hráčov som hrdý,“ povedal tréner Bardejova David Všetečka.
 
Letná príprava
 
Letnú prípravu absolvujú hokejisti prevažne individuálne. Stretnúť by sa mali až v mesiaci august, tesne pred samotným vykorčuľovaním na ľadovú plochu.
 
„Družstvo mužov plánujeme do ligy prihlásiť aj na nasledujúcu sezónu, chceme v meste udržať mužský hokej. Všetko však bude záležať od toho, koľko financií sa nám podarí zohnať, aby sme mohli v novej sezóne fungovať a od toho sa bude samozrejme odvíjať aj samotné vyskladanie mužstva. K seniorskému mužstvu sa v tejto sezóne pripojili aj domáci odchovanci (Hmelár, Duračinský, Panóc), a do tréningového procesu, ako aj do samotného priebehu majstrovských zápasov zasiahli aj ďalší odchovanci, ktorí vekovo patria do juniorskej kategórie (Mokroluský, Sekerčák, Kosár, Horňák).
 
Tento trend by sme chceli udržať a aj v tomto roku by mali z dorasteneckého mužstva do tejto kategórie prejsť viacerí odchovanci, ktorí by sa mohli zapojiť do tréningového procesu seniorského mužstva, avšak nevieme povedať, koľko ich bude. Mnohí odchádzajú po skončení strednej školy študovať na vysoké školy, resp. za prácou do zahraničia,“ dodal J. Talár.
(13:22, red)
Diskusia
Pridať komentár