Culture quiz 7 na ZŠ s MŠ Pod Vinbargom

1240x
01. Apríl 2019
„CULTURE QUIZ 7“
Celkoví víťazi
 
Vyučovanie angličtiny patrí na mnohých školách k prioritám. Ovládanie tohto globálneho jazyka je často krát kľúčom k neskorším úspechom absolventov škôl.
 
Každá škola by mala zodpovedne pripravovať svojich žiakov na neskorší praktický život, v ktorom budú/nebudú úspešní. O (ne)úspechu ľudí často rozhoduje práve škola, na ktorej žiaci študovali, učitelia, ktorí žiakov do života pripravovali. ZŠ s MŠ Pod Vinbargom sa snaží v oblasti vyučovania anglického jazyka spraviť pre svojich žiakov maximum.
 
Dňa 27. marca 2019 prebehla na ZŠ s MŠ Pod Vinbargom súťaž z anglického jazyka, ktorá bola určená pre žiakov 7. – 9. ročníka. Žiaci nepísali „klasický“ gramatický test, na ktorý sú bežne zvyknutí, ale riešili náročný vedomostný kvíz („Culture Quiz 7“), ktorý bol zameraný na reálie anglofónnych krajín.
 
Spomedzi anglicky hovoriacich krajín sme sa zamerali iba na Spojene kráľovstvo Veľkej Británie a Severného Írska. Logicky rozdelené otázky sa týkali rôznych oblastí spoločenského života - histórie, geografie, športu, hudby, osobností, všeobecného prehľadu. Bol to už siedmy ročník spomínanej súťaže na našej škole. Vytvorila sa tradícia, ktorá nepatrí do kategórie z tých povinných, ale dobrovoľných – ako zo strany učiteľov, tak zo strany žiakov.
 
Ako učitelia sme využili v dnešnej dobe všeobecne vysokú motiváciu mladých ľudí – našich žiakov – vo vzťahu k anglofónnej kultúre. Vyplatilo sa! Všetci, ktorí sa zúčastnili súťaže, si mohli prakticky overiť svoju orientáciu vo vedomostiach o spomínanej krajine. S podobným učivom sa naši žiaci určite stretnú na stredných školách, maturitách z anglického jazyka, resp. v praktickom živote po ukončení svojich štúdií. Pre rozvoj ich komunikačných schopností v anglickom jazyku, resp. v rozšírení ich všeobecného prehľadu je to jednoznačne pozitívum. Škola musí byť autoritou a k autorite patrí aj náročnosť! Žiaci to možno teraz takto nevnímajú, ale určite to ocenia časom: „ťažko na cvičisku - ľahko na bojisku“.
 
S kvízom si v jednotlivých ročníkoch najlepšie poradili títo žiaci:
7. ročník: 1. miesto: Alex GDUĽA (7. B)
                2. miesto: Diana ŠKROVÁNKOVÁ (7. A)
               3. miesto: Adela MOJDISOVÁ (7. B)
 
8. ročník: 1. miesto: Erik ŽELINSKÝ (8. A)
               2. miesto: Mário BEZANIUK (8. A)
               3. miesto: Eduard BIATH (8. A)
 
9. ročník: 1. miesto: Peter PAĽA (9. A)
               2. miesto: Marta ADAMIŠINOVÁ (9. C)
               3. miesto: Richard VASILEGA (9. A)
 
Celkové poradie súťažiacich (najvyšší počet bodov, nezávisle od ročníka):
1. Peter PAĽA (9. A) – 39 bodov
2. Alex GDUĽA (7. B) – 38 bodov
3. Erik ŽELINSKÝ (8. A) – 37 bodov
(poznámka: maximálny počet bodov bol 50)
 
Víťazom blahoželáme a ostatným ďakujeme za aktívnu účasť! Komu to nevyšlo, má šancu opäť o rok napraviť si skóre (deviataci taký „luxus“ už nebudú mať)
(15:40, Mgr. J. Šoltés)
 
Diskusia
Pridať komentár