V Dielni ľudových remesiel sa opäť tvorilo

653x
02. Apríl 2019
Tvorivé dielne
 V Dielni ľudových remesiel pri Hornošarišskom osvetovom stredisku v Bardejove sa začalo opäť tvoriť. Už vo februári sme ponúkli záujemcom maľovanie hrnčekov ku dňu Valentína. Počas jarných prázdnin sa tu zišli deti, ktoré si chceli spríjemniť voľné dni zhotovením vlastných výrobkov.
 
A tak, od pondelka, 18. do štvrtka, 21. februára, si deti vyrábali nástenky, magnetky, rámčeky na fotografiu, náramky z vlny, náhrdelníky z odevnej šnúry, šperky zo živice, šperkovnicu a maľované hrnčeky.
 
Príchodom Veľkonočných sviatkov si určite každá gazdinka vyzdobuje svoj byt kraslicami. Aj pre ne sme 20. a 25. marca pripravili tvorivé dielne zamerané na maľovanie kraslíc voskom a zdobenie drôtikom. Pod vedením lektoriek Anny Cimbaľakovej a Ruženy Baňasovej sa ženy naučili postup pri maľovaní voskom a techniku zdobenia drôtikom.
 
Veľmi nás potešil aj záujem detí zo základných škôl. Deti z Kružlova si prišli vyskúšať maľovanie voskom a zo ZŠ na Komenského ul. v Bardejove servítkovú techniku. Týmito aktivitami sme začali činnosť v DĽR. Pokračovať budeme počas Veľkonočných prázdnin.
 
Vo štvrtok, 18. apríla, pozývame k nám deti, ktoré si chcú vyzdobiť kraslice, vyrobiť košíky z papiera a veľkonočné zvieratká z vlny. Prihlásiť sa môžete na t.č. 0903 251 629. Tešíme sa na Vás! Projekt Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
(14:30, Mgr. M. Harňaková, foto: Bc. L. Petrušová)
 
Diskusia
Pridať komentár