Animačný deň na Hotelovej akadémii v Bardejove

985x
04. Apríl 2019
Animácia voľného času
 Reportáž z podujatia
 
Hotelová akadémia Jána Andraščíka v Bardejove si pre svojich študentov pripravila školenie v oblasti animácie voľného času s profesionálnym animátorom Slavomírom Pačutom.
 
Na vlastnej koži si študenti vyskúšali rôzne druhy animácie, na záver získali certifikát v slovenskom a anglickom jazyku. Účastníci kurzu absolvovali celý deň v pozícii animátorov, zistili, čo všetko musí animátor zvládnuť. Na začiatok získali teoretické vedomosti.
 
„Potom mali hry, aby mali dostatočnú zásobu hier, mali sme tu tiež večerný program ako funguje, bolo im vysvetlené všetko, prečo a kvôli čomu sa to robí a vďaka tomu, že toto absolvujú, dostávajú certifikát v slovenskom a anglickom jazyku a majú možnosť pracovať v slovenských hoteloch, aquaparkoch, potom cez leto už priamo ako animátori,“ uviedol Slavomír Pačuta, tréner animátorov Stageman Slovensko.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Práve animácia je marketingový nástroj pre hotely, ktoré si robia reklamu medzi svojimi dovolenkármi, ktorí k ním prichádzajú. „Animácia je fyzicky veľmi náročná práca, preto aj tento celý deň bol postavený na tom, že sa nezastavili od rána, tancovali, pracovali v tímoch, ich záverečnou úlohou bolo, aby študenti ukázali, akí dobrí sú.“
 
Hotelová akadémia patrí k najlepším stredným školám v Bardejove a takéto kurzy ponúka svojim študentom už sedem rokov. Tie sú určené pre všetkých študentov školy.
 
„Každý rok potom majú študenti možnosť ísť na casting animátorov, kde si môžu priamo nájsť prácu nielen na leto, pretože animácia je stále vnímaná, že je to letná brigáda, ale mnoho slovenských hotelov už prešlo na to, že už počas víkendov majú animácie, čiže celoročne môžu pracovať ako animátori už počas školy,“ dodal Pačuta.
(18:47, Z. Šinaľová)
Diskusia
Pridať komentár