Výborné umiestnenie Richarda Kuzmišina na celoštátnej olympiáde

712x
12. Apríl 2019
Richard Kuzmišin zo ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove reprezentoval Prešovský kraj na celoštátnom kole Olympiády z anglického jazyka
V dňoch 26. až 27. marca 2019 sa v Bratislave konalo celoštátne kolo 29. ročníka Olympiády v anglickom jazyku, ktorého sa zúčastnilo 64 najlepších súťažiacich z celého Slovenska.
 
Súťažiaci v prvý deň, vďaka anglicky hovoriacemu sprievodcovi, bližšie spoznali naše hlavné mesto Bratislavu. Druhý deň olympiády sa už niesol v súťažnej atmosfére. Súťažiacich, ktorí boli rozdelení do ôsmych kategórií, čakali náročné úlohy, s ktorými sa počas troch hodín patrične popasovali.
 
Všetci účastníci však netrpezlivo očakávali slávnostné vyhlásenie výsledkov a oceňovanie víťazov, ktoré sa konalo v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca. Prešovský kraj reprezentoval Richard Kuzmišin, žiak ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove, ktorý vo svojej súťažnej kategórii 1B obsadil konečné 5. miesto (výsledková listina prezradila, že gramatický test a čítanie s porozumením mal Rišo napísané na 100 %).
 
Je to vynikajúci výsledok pre žiaka, pre ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove, pre mesto/okres Bardejov, pre celý prešovský kraj. Keďže Rišo v tomto školskom roku „Pod Vinbargom“ končí, ďakujeme mu za pravidelnú a pravidelne úspešnú reprezentáciu našej školy v mnohých súťažiach a v jeho ďalšom štúdiu i osobnom živote mu prajeme všetko dobré!
(13:26, Mgr. J. Šoltés)
 
Diskusia
Pridať komentár